Click pentru a te abona

Într-o lună și jumătate se deschide Punctul de trecere RO-RO Isaccea-Orlovka din Ucraina, un proiect benefic pentru ambele țări

2K Shares

*trecerea cu bacul Isaccea – Orlovka scurtează traseul spre Republica Moldova sau spre nordul Ucrainei cu aproximativ 200 de kilometri*  deschiderea Punctului de trecere Isaccea-Orlovka va putea schimba  ruta de transport marfă dispre Turcia pe la Vama Veche-Negru Vodă – Centura Constanței- Tulcea și Isaccea

*Obiectivul de investiţii „Amenajarea punctului international de trecere a frontierei de stat româno–ucrainiene pentru pasageri şi marfă în regim de trecere bac între localităţile Isaccea (România) şi Orlovka (Ucraina)”: clădiri administrative, clădiri pentru azilanți și carantină, sală de aşteptare, clădire pentru controlul autoturismelor şi microbuzelor, spaţii comerciale, cabine de control şi grupuri sanitare, copertine în punctele de control pentru autoturisme, microbuze şi autocare, copertine şi pasarelă de control amănunţit în punctele de control pentru autocamioane, sisteme de detecţie, acces şi supraveghere.

O reuniune de lucru s-a întrunit astăzi pentru a dezbate ultimele detalii referitoare la deschiderea Punctului de trecere RO-RO Isaccea-Orlovka din Ucraina. La discuții a participat președintele Consiliului județean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreședintele Consiliului Regional Odessa, Yuri Dimchoglo, Igor Babaian, președintele Agenției de Cooperare Transfrontalieră din Izmail, Vitalii Nikula, director executiv al Punctului de trecere, administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat, deputatul Lucian Simion.

Oficialii români și ucraineni au căzut de acord asupra termenului la care punctul de trecere frontieră mult așteptat va deveni oficial și funcțional deschis, acesta fiind stabilit pentru data de 1 noiembrie 2019. La ora actuală, lucrările au intrat în linie dreaptă, în partea ucraineană fiind deja finalizate. În acest sens, au rămas de făcut ultimele demersuri din partea constructorului român, Navrom Bac SRL Galați.

Pentru bunul mers al lucrurilor în tot ceea ce înseamnă inaugurarea și mai apoi operaționalizarea fără probleme a acestui obiectiv foarte important atât pentru județul nostru cât și pentru vecinii ucraineni, înaintea deschiderii oficiale va avea loc cel puțin o trecere de probă cu cele două bacuri prin noul punct de frontieră, prilej cu care vor participa toți factorii implicați din ambele țări, de la reprezentanți vamali, poliție de frontieră până la cei ai administrațiilor locale și respectiv regionale.

“Este un obiectiv foarte important pentru județul Tulcea, oferind un potențial mare de dezvoltare sub toate aspectele a zonei care, mai departe va intra pe fluxul și indicatorii de pod-drum expres. Îmi exprim speranța ca partea română, respectiv constructorul de la Galați, să-și onoreze angajamentul și, astfel, ca de la 1 noiembrie să trecem oficial frontiera spre Ucraina prin noul și mult așteptatul punct de trecere Isaccea-Orlovka”, a declarat președintele Horia Teodorescu la finalul întâlnirii cu delegația ucraineană.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com