Click pentru a te abona

Înțelegere de Cooperare între Județul Tulcea (România) și Raionul Mozyr (Republica Belarus)

0 Shares

*Forumul Economic de la Mozyr este un eveniment foarte important deoarece a devenit o platformă recunoscută și autoritară pentru discutarea problemelor actuale ale comerțului internațional și cooperării economice.

La sfârșitul săptămânii 11-17 iunie a.c., la Mozyr, în Republica Belarus, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și președintele Comitetului Executiv Raional Mozyr, Elena Pavlechko au semnat Înțelegerea de Cooperare dintre Judeţul Tulcea și Raionul Mozyr. Semnarea înțelegerii avut loc în cadrul manifestărilor prilejuite de Forumul Economic de la Mozyr, eveniment la care conducerea Consiliului Județean Tulcea a fost invitată la mijlocul lunii mai.

Bazele acestei prietenii dintre Consiliul Județean Tulcea și Republica Belarus au fost puse anul trecut, odată cu prima vizită oficială a Excelenței Sale Andrei Grinkevich, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus în  România, la Tulcea.

Ulterior s-a purtat o corespondență bogată, urmare căreia s-a reliefat ideea încheierii unei Înțelegeri de Cooperare între județul Tulcea și o regiune din Belarus. În cadrul unei întâlniri oficiale, desfășurate la Tulcea, în luna februarie a.c., Excelența Sa a venit cu mai multe propuneri concrete de cooperare, printre acestea numărându-se și semnarea unei Înțelegeri cu Raionul Mozyr.

„Sperăm ca această vizită și semnarea acestei înțelegeri de cooperare să fie cadrul cel mai bun de desfășurare a viitoarelor proiecte ce urmează a fi identificate împreună cu partenerii din Mozyr. Cu atât mai mult este de bun augur programarea semnării acestui protocol de colaborare în aceeași perioadă cu Forumul Economic de la Mozyr, un cadru excelent pentru identificarea potențialelor proiecte de interes comun.

Un prim pas pe calea colaborării economice dintre cele două părți a avut deja loc, la sfârșitul lunii mai, când o delegație tulceană a participat la Forumul Economic de la Gomel, alături de reprezentanții altor 24 de state. Delegația noastră a avut un bun prilej de a cunoaște realitățile economice ale țării dumneavoastră, luând parte la lucrările subcomisiilor de agricultură, turism și relații economice din cadrul acestui forum internațional.

Semnarea acestui protocol o consider o oportunitate deosebită pentru elaborarea proiectelor comune transfrontaliere în cadrul programelor Uniunii Europene. Ne dorim o relație deschisă, transparentă, care să se reflecte direct în creșterea nivelului de trai al locuitorilor zonelor pe care le reprezentăm“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Forumul Economic de la Mozyr este un eveniment foarte important la nivelul Republicii Belarus, deoarece a devenit o platformă recunoscută și autoritară pentru discutarea problemelor actuale ale comerțului internațional și cooperării economice precum și pentru stabilirea de noi relații de afaceri.

Tot în cadrul acestui forum s-a desfășurat și un târg universal de turism „Paleskaya Skarbnitsa“, în cadrul căreia participanții și-au promovat regiunile.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com