Click pentru a te abona

Întâlnire de lucru cu primarii din arealul RBDD și prezentarea noutăților legislative

380 Shares

“La inițiativa Consiliului Județean Tulcea, am participat la o întâlnire de lucru cu primarii din Delta Dunării prilej cu care am prezentat principalele inițiative legislative susținute în Parlamentul României, care vizează în mod special activitatea în arealul deltaic și anume: modificările la Legea Rezervației Biosferei Delta Dunării – au fost dezbătute propunerile de amendamente referitoare la administrarea plajelor, regulamentul urbanistic al Rezervației, cotele de recoltare la stuf, stabilirea tarifelor de acces la resurse, accesul pe traseele turistice din zonele strict protejate, această lege asigurând printre altele dezvoltarea unui turism sustenabil și durabil în Delta Dunării.

Deasemenea am reiterat faptul că până pe 15 martie a.c. va intra în vigoare  Legea asistenței comunitare care va da posibilitatea primăriilor de a angaja medici la nivelul comunei, cu asigurarea plăților de la Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică. Un punct important a fost legea care vizează facilitățile pentru colectarea gunoiului menajer în Delta Dunării, printr-un sistem integrat de gestionare a deșeurilor și introducerea așa numitei taxe de habitat, respectiv, 50% din tariful plătit de cetățean (care urmează să fie subvenționat).

Am mai vorbit despre noutățile legislative care vizează posibilitatea înființării unor abatoare fixe de capacitate mică în Delta Dunării, convenit printr-un ordin al Autorității Naționale Sanitare Veterinare care nu a acceptat varianta unor abatoare mobile care-ar fi putut funcționa în deltă și, nu în ultimul rând, am vorbit despre Legea privind aprobarea programului de susținere a producătorilor din pescuit și acvacultură, prin care deținătorii de amenajări piscicole pot depune dosare pentru accesarea de finanțări din fonduri guvernamentale” ne-a declarat deputatul social democrat Simion Lucian, vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.

La dezbaterea organizată de Consiliul Județean Tulcea au mai participat  președintele Horia Teodorescu, Guvernatorul ARBDD, Mălin Mușetescu, primarii din Sulina, Chilia Veche, Sf. Gheorghe, Mahmudia, Ceatalchioi, Pardina, CA Rosetti, Crișan, Jurilovca, directorul ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre, președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac, administratorul public al județului, Vasile Strat, șefii departamentelor de specialitate din cadrul CJ Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com