Click pentru a te abona

Întâlnire de lucru cu membrii Asociației Foștilor Membri ai Parlamentului European

84 Shares

Am participat alături de colegii din Comisiile pentru afaceri europene și din Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului României, la întâlnirea cu membrii Asociației Foștilor Membri ai Parlamentului European.

În cadrul întâlnirii, temele de discuție s-au axat pe mandatul României la Președinția Consiliului Uniunii Europene și pe dimensiunea parlamentară a acestuia.

Țara noastră deține Președinția Consiliului UE până la finalul lunii iunie 2019. Cu o lună înainte de finalizarea mandatului, un bilanț provizoriu indică un mandat de succes al României.

În primele patru luni și jumătate ale mandatului, România a gestionat peste 1.500 evenimente și reuniuni, 190 reuniuni de trialog politic cu Parlamentul European și Comisia Europeană pe propunerile legislative în co-decizie și 45 reuniuni ministeriale ale Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, au fost închise 100 de dosare, dintre care cele mai importante sunt cele privind Poliția Europeană de Frontieră și Garda de Coastă, Autoritatea Europeană pentru Muncă, Directiva Copyright și Directiva Gaz.

Referitor la agenda legislativă, interesul nostru ca Președinție a Consiliului UE a fost și rămâne acela de a avansa agenda europeană, inclusiv prin proiectele legislative negociate la nivelul Consiliului sau cu Parlamentul European.

Concret, în primele patru luni și jumătate de la preluarea mandatului, Președinția României la Consiliul UE a gestionat peste 1500 evenimente și reuniuni și 190 reuniuni de trialog politic cu Parlamentul European și Comisia Europeană pe propunerile legislative în co-decizie. Până la jumătatea lunii mai 2019, au fost organizate 45 reuniuni ministeriale ale Consiliului formale și informale.

Deasemenea, eforturile României, în calitate de Președinție a Consiliului UE, s-au concretizat în rezultate substanțiale în negocierile privind dosarele legislative activeam reușit finalizarea negocierilor într-un număr de 90 de dosare legislative, acestea fiind toate confirmate în Consiliu și în mare parte și de Parlamentul European.

Am convingerea fermă că rezultatele obținute de România în timpul acestui mandat au o importanță deosebită pe plan european deoarece marchează încheierea negocierilor asupra unor dosare extrem de complexe, cu impact direct asupra vieții fiecărui cetățean european.

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com