Click pentru a te abona

Inițiativă legislativă pentru “Miniportul turistic Murighiol

0 Shares

Deputatul Lucian Simion a inițiat un proiect de Lege care vizează modificarea în regim de urgență a Legii 363/2915, privind  transmiterea unui teren din administrarea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice prin Administrația Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în administrarea Consiliului Județean Tulcea, privind realizarea unui proiect important pentru dezvoltarea zonei, și mă refer la Miniportul turistic Murighiol.

“Cu siguranță, unii dintre tulceni își amintesc faptul că acest obiectiv se află pe masa de lucru a Consiliului Județean Tulcea încă din 2013, când a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr.363/2013 prin care Consiliul Judeţean Tulcea a obţinut dreptul de administrare a terenului în suprafaţă de 15.000 mp, situat pe teritoriul comunei Murighiol, pentru construirea unui miniport turistic la Murighiol. Din păcate, fondurile guvernamentale nu au fost alocate în timp util iar Consiliul Județean Tulcea a rămas cu studiul de fezabilitate (realizat din fonduri proprii) și cu proiectul investiției, pentru care are prevăzute în buget sumele necesare diverselor etape de execuție .

Termenul, însă, urmează să expire la finalul anului 2017, de aceea, o modificare al acestui termen este foarte urgentă.

Motivul principal pentru extinderea termenului îl reprezintă integrarea obiectivului turistic în Obiectivele de dezvoltare a turismului din România în perioada 2017 – 2020, stabilite de Ministerul Turismului.

În acest sens, Consiliul Judeţean Tulcea a solicitat Ministerului Turismului, printr-o adresă din 31.01.2017 sprijin financiar pentru realizarea miniportului.

Consider necesară şi oportună modificarea termenului de la art.3 al Legii de la 4 ani la 10 ani pentru realizarea obiectivului turistic, important pentru îmbunătăţirea infrastructurii turistice din zona Deltei Dunării şi pentru creşterea numărului de turişti în zonă, astfel încât, am realizat această inițiativă legislativă pentru care am și susținerea colegilor mei, deputați PSD de Tulcea” spune deputatul Simion Lucian Eduard pe blogul său.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com