Click pentru a te abona

„Informare acasă! Siguranță în lume“ Programe pentru integrarea românilorîn țările în care muncesc, proiecte pentru revenirea lor acasă

343 Shares

O informare corectă, completă, eficientă a cetăţenilor români cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale şi servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte, este unul dintre obiectivele principale pe care ni le-am asumat prin Programul de Guvernare.

Consider ca fiind o obligație de onoare pentru mine în calitate de secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, să fiu alături de organizatorul acestei Campanii ajunse la cea de-a treia ediții, Ministerul Românilor de Pretutindeni și, implicit, de concetățenii mei, oriunde s-ar afla.

Așadar, ne-am asumat derularea unor astfel de programe pentru susținerea procesului de integrare a românilor în țările unde trăiesc, studiază sau muncesc dar ne dorim din tot sufletul, să-i aducem acasă (!)

Și aici avem o serie de programe de tipul Diaspora Start-up, Start-up Nation, prime de reîntoarcere care pot fi implementate cu succes. Reiterez faptul că avem nevoie aici, acasă de expertiza, de profesionalismul și nu în ultimul rând de patriotismul românilor de pretutindeni. Doar astfel putem deveni o Românie prosperă într-o Europă unită (!)

O mai bună informare cu privire la accesul românilor din străinătate pe piaţa muncii, o mai bună cunoaştere a cadrului legislativ specific statului-gazdă, a condiţiilor de siguranţă la locul de muncă, a garanţiilor, condiţiilor contractuale, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care decurg din acestea cu privire la locul de muncă, a serviciilor de asistenţă consulară şi accesul la canalele de informare nu poate fi decât un ajutor pentru toți cei care-și caută un loc de muncă în afara granițelor.

Statistica  arată, din fericire, o scădere a numărului de victime ale traficului de persoane, evoluție corelată și cu efortul de a informa cetățenii români cu privire la riscurile pe care le implică munca sezonieră în afara granițelor sau cea fără forme legale. Guvernul României promovează tematica diasporei, inclusiv la nivel european, și este primul stat care, în mandatul Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene a organizat o reuniune ministerială dedicată diasporei europene.

Deputat Mirela Furtună

Secretar al Comisiei pentru Politică Externă

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com