Click pentru a te abona

Înființăm la Tulcea un Centru Universitar Internațional de specialitate cu laboratoare de cercetare în Delta Dunării, Munții Măcin, zone Natura2000 din județul Tulcea și din cele limitrofe

321 Shares

aerticol de informare electorală

Urmare a nenumăratelor discuții purtate de-a lungul timpului cu tulcenii dar și a ideii celebrului Jacques-Yves Cousteau, un mare iubitor al deltei,  s-a conturat necesitatea și oportunitatea înființării unui Centru Universitar Internațional la Tulcea cu laboratoare de studiu și cercetare în extrem de variatele zone din Județul Tulcea dăruit de Divinitate cu unele dintre cele mai generoase ecosisteme și habitate din țară și din întreaga Europă.

Centrul Universitar Internațional ar urma să aibă secții (laboratoare) de cercetare și studiu pe domenii, precum: Biologia și Geologia, Biodiversitatea, Bioresursele, Știința Mediului, Ecologia și Protecția Mediului, Geografie și Istorie, Chimie, etc. Dar deja vorbim despre structura acestei unități de învățământ și aici își vor spune cuvântul specialiștii în acest tip de învățământ.

Ar putea fi acreditate unități de cercetare pentru Biologie experimentală, Inginerie genetică vegetală, Centrul de Cercetări Geologice Integrate, ar putea fi invitate personalități ale lumii academice, cadre didactice sau cercetători cu o recunoscută reputaţie ştiinţifică, oameni deosebit de interesați de vasta biodiversitate a muzeelor noastre naturale și mă refer la Delta Dunării, cordonul litoral, Munții Măcin, sărăturile din zona Murighiol, zonele Natura 2000, marea Baltă a Brăilei, zonele de interes din județele limitrofe.

Centrul, în viziunea Pro România, va avea baza materială și competențele ştiinţifice care să creeze o atmosferă academică performantă la nivel naţional şi internaţional iar pentru finanțarea proiectului vom avea sprijinul total al europarlamentarului nostru, Corina Crețu care agreează orice oportunitate de dezvoltare socio-economică a zonei.

Numărul mare de specializări şi direcţii de cercetare se vor regăsi  în numărul şi diversitatea laboratoarelor: de genetică, biochimie şi biologie moleculară, laboratoare de microbiologie, fiziologia plantelor şi a animalelor, laboratoare de ecologie, etologie şi biodiversitate (botanică, zoologie, ecologie acvatică etc.), laboratoare de geologie (mineralogie, paleontologie, micropaleontologie, paleotheriologie, geochimie și geocronologie, de testare a geomaterialelor etc.).

Eu și Echipa Pro România chiar credem că acest Centru Universitar Internațional de la Tulcea va fi deosebit de interesant atât pentru viitorii studenți din Tulcea sau din oricare alt colț al României dar și pentru foarte mulți tineri din toate colțurile lumii care-și vor îndrepta atenția pe studiul naturii pentru ști mai bine cum putem ameliora schimbările climatice , încălzirea globală care amenință echilibrul Planetei.

Noi privim spre viitor și credem că a venit timpul să deschidem larg porțile cunoașterii, modernizarea și diversificarea învățământului, deschiderea porților municipiului Tulcea și perspectiva reală de a concura pentru unul dintre cele mai interesante orașe europene cu oportunități și facilități deosebite pentru toți cei care doresc să studieze și să investească într-o zonă cu potențial uriaș.

Zibileanu Ștefana/ Candidat din partea Pro România Tulcea pentru Primăria Municipiului Tulcea

Împreună Schimbăm Tulcea!

articol executat de APDR Dobrogeacult la comanda Pro România Filiala județeană Tulcea,CMF 21200010

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com