Click pentru a te abona

Incidente electorale în județul Tulcea: Voturi cumpărate la Dăeni

0 Shares

*în seara zilei de 4 iunie 2016, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, Florin Popa, candidat la Consiliul Local Dăeni a oferit băuturi alcoolice și o sumă de bani unui localnic din comună, Vasile Turcuianu, pentru a-l determina să voteze pentru candidatul PNL la primăria Dăeni, Marian Gherghișan, respectiv pentru lista PNL pentru Consiliul Local. 

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Comunicat de presă

Organizația PSD a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție cu privire la faptul că, în seara zilei de 4 iunie 2016, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, Florin Popa, candidat la Consiliul Local Dăeni a oferit băuturi alcoolice și o sumă de bani unui localnic din comună, Vasile Turcuianu, pentru a-l determina să voteze pentru candidatul PNL la primăria Dăeni, Marian Gherghișan, respectiv pentru lista PNL pentru Consiliul Local. 

Daeni-01Daeni-02

Deși inițial a recunoscut fapta, cel care a primit suma de bani de la candidatul PNL a fugit din fața secției de poliție, iar ulterior, după 10 minute, când a revenit,  a refuzat să admită că ar fi luat bani sau băutură în schimbul votului.

Întrucât din cei cinci martori propuși, polițiștii din Măcin au audiat numai patru și au amânat audierea martorului cheie, Florin Popa (chiar cel care a oferit suma de bani), în cursul zilei de astăzi vom sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin. Menționăm că nici până la această oră Florin Popa nu a fost audiat(duminica, ora 13.00)

Organizația Județeană PSD Tulcea condamnă astfel de gesturi și insistă pentru o luptă electorală curată, cu respectarea prevederilor legale (conform Legii nr. 115/2015).

Facem precizarea că, în orice caz similar, vom sesiza imediat organele abilitate. Reamintim, de asemenea, că atât oferirea cât și primirea de mită electorală sunt sancționate cu pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la trei ani, conform legislatiei in vigoare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Incidente electorale în județul Tulcea: Voturi cumpărate la Dăeni

  1. omocea 5 iunie 2016 at 15:44

    Popa Florin, este analfabet poate cu aceasta ocazie se auto sesizeaza Politia si va fi intrebat cum a obtinut permis de conducere si diploma de liceu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com