Click pentru a te abona

Început de an universitar: A.S.E. București- Faculatatea de Economie Agroalimentară și a Mediului Centrul Teritorial de Învățământ Superior la Distanță Tulcea

263 Shares

Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti organizează programul de studii universitare de licență la distanță „Economie Agroalimentară și a Mediului” la Tulcea, cu o durată de trei ani. Cursurile se desfășoară în zilele de vineri după-amiază și sâmbătă, la Colegiul Economic ”Delta Dunării” Tulcea.

Programul oferă numeroase avantaje studenților, începând cu faptul că vorbim despre singura facultate cu acest profil din România, iar domeniul este unul prioritar pentru dezvoltarea țării.

Oferta pentru acest an este de 50 de locuri cu taxă (3500 lei/an universitar). Admiterea se face prin concurs pe baza eseului motivațional de alegere a Academiei de Studii Economice din București și a programului de licență Economie Agroalimentară și a Mediului, dar și pe baza mediei generale de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat cu 70% şi media anilor de studii cu 30%. Se studiază discipline economice de bază și de specialitate, iar studiile se finalizează cu obținerea diplomei de „Licențiat în științe economice”.

Am deosebita onoare să particip la deschiderea anului universitar la Tulcea și să văd realizată o doleanță a noastră, a administrației județene, pentru care ne-am zbătut încă din anul 2016.

În anul menționat, Consiliul de Administrație al ASE București a venit la Tulcea și toți factorii decizionali din zona administrației au cerut deschiderea acestei filiale la Tulcea, pentru ca tinerii cu posibilități reduse, care nu pot susține financiar cheltuielile din marile orașe universitare, să poată studia în orașul reședință de județ.

Accesul la învățământul superior pentru absolvenții de liceu din județ trebuie mijlocit, iar pentru aceasta am făcut diligențele necesare pentru a se putea studia la Tulcea și mulțumim pe această cale atât ASE București cât și Colegiului Economic Delta Dunării.

Facultatea de Economie agroalimentară și a mediului se pliază perfect pe specificul economic al  județului nostru și consider că formarea de specialiști în acest domeniu va fi un plus și pentru angajatori. De cele mai multe ori, tinerii care studiază în marele centre universitare refuză să se întoarcă acasă iar în contextul în care îi formăm la Tulcea, putem beneficia și de aportul lor la creșterea economică a județului.

Urez mult succes tuturor studenților în acest prim an universitar, multumirile mele se îndreaptă și spre conducerea ASE București, pentru că a înțeles că deschiderea unei facultăți la Tulcea este o nevoie stringentă și, de asemenea, mulțumesc tuturor celor implicați în această reușită“, a precizat în discursul său președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu la festivitatea de deschidere oficială a noului an universitar.

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București, este cel care a insistat ca Tulcea să revină, după zece ani de absenţă, pe harta centrelor teritoriale de învățământ la distanță ale Academiei de Studii Economice.

Un prim contact cu autorităţile administraţiei locale şi judeţene l-am avut în anul 2014, la sala Dobrogea a Consiliului Judeţean, când am anunțat că noi, cei de la Academia de Studii Economice din București, ne dorim foarte mult să reluăm activitatea de la Tulcea. Ne-am gândit iniţial la Turism şi Industria Ospitalităţii, însă după o analiză temeinică atât a nevoilor de pe plan local, cât şi a posibilităţilor noastre de a aduce aici profesori am considerat că cel mai bine este să începem cu formarea de studenţi ai Facultăţii de Economie Agroalimentară şi a Mediului”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com