Click pentru a te abona

Încep lucrările la faleza și la portul Tulcea. O firmă germană a câștigat licitația pentru investiția de 40 de milioane de euro

364 Shares

Firma Max Boegl România, subsidiara concernului german Max Boegl, a fost declarată câştigătoare a licitației organizate de Consiliul Județean Tulcea pentru „Modernizarea Portului Tulcea de la Mm 38+1530 la Mm 38+800” finanţat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, axa prioritara 1, obiectivul specific 2.4 „Creşterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale şi porturi”. Proiectul în valoare de 133.946.978,4 RON va dura aproximativ doi ani și vizează modernizarea infrastructurii portuare.

Max Boegl România este parte a consorţiului german Max Boegl. Societatea este unul dintre principalii actori în segmentul construcţiilor din România şi are în portofoliu lucrări de infrastructură precum construcţia centurii de ocolire a Sibiului, reconstrucţia stadionului Lia Manoliu, realizarea pasajului subteran Doamna Ghica, sau construirea tronsonului de autostradă Medgidia-Constanţa.

Conform proiectului, compania germană va trebui să intervină la infrastructura portuară pentru asigurarea condiţiilor optime de acostare a navelor fluviale, să reabiliteze şi să extindă utilităţile sau să reabiliteze faleza din municipiu.
„Investiția reprezintă un proiect major pentru tulceni, pentru toți iubitorii Deltei Dunării, pentru turismul absolut fantastic ce ar putea atinge cote nebănuite în județul Tulcea care are munte, litoral, cetăți, mănăstiri și unica, inegalabila Deltă a Dunării. Am pornit întotdeauna la drum cu proiecte de anvergură care păreau a fi cauze pierdute pentru că de prea mult timp se vorbește despre ele și, în ciuda greutăților impuse de tehnicile birocratice ale tuturor timpurilor, am reușit (și) cu acest proiect extrem de important pentru noi toți. Cronicile vremii vorbesc despre faptul că în urmă cu un secol ar fi început construcția cheurilor care mărginesc limita dunăreană a falezei municipiului Tulcea iar acum, noi toți, iată scriem un nou capitol important din istoria orașului și județului Tulcea.  
Am promis că voi implementa acest proiect și că-l voi finaliza. Au fost foarte mulți oameni care ne-au susținut în demersul nostru, au fost și sceptici, eu le mulțumesc tuturor și, fără să mă plâng, vreau să spun că înțeleg nerăbdarea oamenilor dar, așa după cum știți cu toții, toate avizele (foarte multe), licitațiile, contestațiile, clarificările, etc., toată hârțogăraia care consumă atât de mult timp s-a terminat (!) și avem în acest moment un constructor, o firmă germană cu rezultate bune în activitate care urmează să înceapă lucrările. Este un moment important pentru Tulcea și pentru tulceni. Și pentru mine“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, îşi doreşte să modernizeze infrastructura portuară, care va crea premisele pentru dezvoltarea serviciilor de transport naval de pasageri, prin creşterea numărului de curse zilnice şi, după caz, a capacităţii navelor, a transmis Ministerul Transporturilor în momentul semnării contractului de finanţare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com