Click pentru a te abona

Incendiu devastator în zona plajei Vadu (ARBDD). Peste 200 de hectare afectate.

*Au ars complet  două cherhanale, trei rulote, două bărci, un tractor, un adăpost pescăresc.

Mai multe hectare de vegetație din zona Rezervației Biosferei Delta Dunării, zona plajei Vadu din județul Constanța au fost cuprinse de flăcările unui incendiu devastator observat de turiștii aflați în acest perimetru. S-a întâmplat duminică, la orele prânzului.

incendiu02

Sunt voci care spun că incendiul ar fi fost provocat de o mână criminală chiar în zona de stuf și vegetație uscată a ARBDD (zona județului Constanța) în dimineața zilei de duminică (6 septembrie) și că, rafalele puternice de vânt au extins cu repeziciune flăcările până în zona plajei Vadu.

Un turist a anunțat că flăcările au izbucnit la vegetația uscată din zona Grindul Chituc. La fața locului au plecat două echipaje de Pompieri de la Staţia Midia. Incendiul ar fi afectat cca.200 de hectare de stuf și de vegetație uscată iar două cherhanale, trei rulote, un tractor, două bărci, un adăpost pescăresc au ars in totalitate.  Localul era plin de turiști, dar au fost salvați la timp fie de pompieri, fie s-au ajutat între ei să iasă cât mai repede posibil din zona periculoasă.

incendiu03

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” au fost solicitați, ieri, în jurul orei 11.30, să intervină în localitatea Vadu pentru stingerea unui incendiu. Cincizeci de pompieri s-au luptat cu flăcările până astăzi dimineață la ora 04.00. Cinci autospeciale și o altă mașină de la Serviciul de voluntari pentru situații de urgență, tractoare, pluguri și buldoexcavatoare au intervenit.

La această oră la sediul ARBDD încă se fac evaluări ale pagubelor produse și se verifică felul în care au fost respectate regulile stricte impuse de statutul de Rezervație a Biosferei a zonei constănțene din RBDD. Guvernatorul ARBDD, Lucian Simion ne-a declarat că, duoă studii și evaluări  vor fi comunicate toate datele cu privire la incendiul de la Vadu (cine se face vinovat și în ce măsură a fost afectată zona protejată de lege) și la impactul asupra mediului.

Un incendiu asemănător a avut loc în anul 2011 și a cuprins (și distrus) atunci peste 300 de hectare din arealul RBDD aflat pe teritoriul județului Constanța.(foto faceboock/Ioana Fulea)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.