Click pentru a te abona

INCDD Tulcea: Simpozionul internațional „Delte și zone umede” la cea de-a 24- a ediție

0 Shares

La 45 de ani de la înființare, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Delta Dunării (INCDD) organizează la Tulcea cea de-a 24-a ediție a simpozionului internațional „Delte și zone umede” în perioada 19- 21 mai a.c.

delta02

Peste 100 de cercetători români și străini ( Germania, Grecia, Turcia, Bulgaria, Armenia, Republica Moldova, India, Senegal) urmează să dezbată importanța colaborării unora dintre cei mai buni cercetători din lume probleme de biodoversitate, ecosisteme, factorii de mediu și schimbările climatice, reconstrucția ecologică și impactul antropic pe noile coordonate trasate de natură, resursele naturale vegetale şi animale, aspecte socio-economice, sistemul geografic informațional și modelarea sistemelor hidrologice.

Simpozionul de la Tulcea se încheie joi, 21 mai, cu o aplicaţie tematică în Delta Dunării.

„Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Delta Dunării ne-a creat şi-n acest an marea oportunitate de a întâlni la Tulcea un însemnat număr de cercetători, somităţi în domeniu, din ţară şi din străinătate,  pentru a dezbate probleme importante de mediu, cum ar fi biodiversitatea şi conservarea naturii, factorii de mediu, reconstrucţia ecologică şi impactul antropic, resursele naturale vegetale şi animale, probleme cu care, din păcate, ne confruntăm şi noi, la nivelul zonei în care locuim, şi pentru care ne exprimăm speranţa să găsim sau, dacă nu, măcar să întrevedem soluţii. Totodată, profit de acest prilej pentru a vă felicita, domnule director general Marian Tudor,  pentru cei 45 de ani de activitate pe care INCDDD i-a sărbătorit la începutul acestei luni, o activitate prolifică, cu rezultate mai mult decât răsunătoare, atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. Martore în acest sens sunt numeroasele acreditări pe care INCDDD le-a dobândit până în prezent în cadrul unor organisme internaţionale de profil” , a declarat în deschiderea lucrărilor, reprezentantul Consiliului Județean Tulcea,vicepreşedintele Vasile Strat.

INCDD Tulcea, Autoritate științifică CITES pentru sturioni, Centru de Excelență în domeniul deltelor și zonelor umede, expert în aplicarea recomandărilor Convenției Espoo privind impactul transfrontalier, expert care asigură suportul științific pentru stabilirea și dezvoltarea Rețelei Europene de Arii Naturale Protejate NATURA 2000 în România și expert în elaborarea proiectelor de reconstrucție ecologică a ecosistemelor deviate de activitatea umană, o instituție importantă și onorabilă, a trecut in ultimii ani printr-o serie de transformări. De curînd, Guvernl României a hotărât ca INCDD să revină la statutul pe ca l-a avut timp de peste 40 de ani.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com