Click pentru a te abona

În perioada 20-22 noiembrie, mii de profesori și elevi din România vor participa la cea mai mare lecție din lume despre drepturile copilului

254 Shares

Raportul lansat de UNICEF la 18 noiembrie 2019, ”The Convention on the Rights of the Child at a Crossroads”aminteşte că principiile după care funcţionează Convenţia privind Drepturile Copilului – nediscriminarea, interesul superior al copilului primează, dreptul la viaţă, la supravieţuire şi dezvoltare, dreptul de participare – au influenţat numeroase constituţii, legi, politici şi practici globale. Au rămas însă o serie de inechităţi care încalcă drepturile copiilor.

“În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului – #WorldChildrensDay, în perioada 20-22 noiembrie, mii de profesori și elevi din România vor participa la cea mai mare lecție din lume, o inițiativă globală, care constă în organizarea unei ore de educație despre drepturile copilului. UNICEF a pus la dispoziție resurse gratuite profesorilor și elevilor pentru a învăța despre Convenția cu privire la drepturile copilului, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului și cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă incluse pe Agenda 2030: un plan de lecție orientativ, Convenția cu privire la drepturile copilului într-un format ușor accesibil copiilor, precum și un ghid” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

“Părinţi, profesori, asistente şi doctori, oameni politici, activişti ai societăţii civile, reprezentanţi ai comunităţii religioase, preşedinţi de corporaţii, profesionişti mass-media, dar şi tineri şi copii au obligația morală de a juca un rol important în acest sens. Ziua universală a drepturilor copilului oferă fiecăruia dintre noi un punct inspirat pentru a pleda, promova şi celebra drepturile copiilor. Pe lângă provocările persistente ridicate de sănătate, nutriţie şi educaţie, copiii trebuie să facă, astăzi, faţă unor noi ameninţări precum schimbările climatice, abuzul online şi cyberbullying-ul. Doar cu inovaţie, noi tehnologii, voinţă politică şi resurse sporite, vom contribui la transpunerea viziunii Convenţiei privind Drepturile Copilului într-o realitate pentru toţi copiii de pretutindeni. Este datoria noastră principală, aceea de a asigura dreptul la o copilărie fericită celor mici, departe de suferințele care le pot tulbura copilăria” a mai spus Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com