Click pentru a trimite e-mail

IN MEMORIAM: Profesor univ. dr. Ivan Evseev, „Luptător Remarcat în Revoluția din Decembrie 1989”

125 Shares

CRLR și CRL Tulcea au prezentat un spectacol omagial dedicat memoriei  Prof. univ. dr. Ivan Evseev, eveniment despre care ne-a vorbit  deputatul CRLR, Ampleev Andrian, membru al Grupului minorităților naționale din Camera Deputaților.

„Trebuie să vă spun că am avut o perioadă plină de evenimente dedicate memoriei regretatului profesor univ. dr. Ivan Evseev, dar și cu prilejul împlinirii a 10 ani de existență a Centrului Cultural „Vicol Ivanov” al Comunității Rușilor Lipoveni din Tulcea, evenimente organizate de CRLR și CRL-Tulcea” a declarat deputatul CRLR, Ampleev Andrian, membru al Grupului minorităților naționale din Camera Deputaților.

„În fapt, pe data de 17 noiembrie 2019, s-a dezvelit o placă comemorativă la Tulcea, la casa în care s-a născut și a copilărit distinsul Prof. univ. dr. la Universitatea de Vest din Timișoara, lingvist, semiotician, traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din România, jurnalist. „Luptător Remarcat în Revoluția din Decembrie 1989”.
Decorat pentru activitatea științifică cu Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, fost președinte al Comunității rușilor lipoveni din Timișoara. A fost un eveniment deosebit de emoționant și onorant în egală măsură pentru toți participanții. Bustul distinsului membru marcant al comunității noastre, (turnat în ipsos deocamdată), a fost amplasat la Centrul Cultural „Vicol Ivanov” al Comunității Rușilor Lipoveni din Tulcea, cu prilejul, cum spuneam, a împlinirii a 10 ani de la inaugurare.

Au evoluat pe scena Palatului Copiilor din Tulcea, mai mulți elevi pregătiți de cadrele didactice, care predau limba rusă maternă în Tulcea: doamnele prof. Tamara Alistarh, Nadea Casian (inspector la ISJ-Tulcea), Valentina Măcărău, renumitul coregraf, Roman Jora. Elevii de la Liceul Grigore Moisil din municipiul Tulcea, laureați ai Festivalului Poeziei Ruse de la Timișoara din acest an, au prezentat o dramatizare amuzantă după basmele lui A.S. Pușkin. Au fost interpretări deosebite la pian, vioară și voce.
De asemenea, au prezentat scurte programe artistice ansamblurile folclorice ale rușilor lipoveni: “Lodka” din Tulcea (coordonator: Natalia Neumann), “Reabinușka” din Jurilovca (coordonator: Mirela Isacov) și “Landâș” din Sarichioi (coordonator: Pimen Bejenaru).

Nu în ultimul rând, s-au acordat diplome de excelență membrilor din comunitatea locală care s-au implicat de-a lungul celor zece ani în activitatea Centrului Cultural „Vicol Ivanov” al CRL-Tulcea, și vreau să le mulțumesc încă odată, tuturor pentru participare și pentru implicare ” a mai spus deputatul Andrian Ampleev.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com