Click pentru a te abona

IN MEMORIAM, marinarilor eroi care și-au dat viața pentru apărarea fruntariilor de ape ale României

26 Shares

Am participat la manifestările dedicate memoriei  eroilor marinarilor  cu prilejul Zilei Marinei Române, organizate de Instituția Prefectului și de Garnizoana Tulcea, cu gândul la marinarii neînfricați care-și dorm somul de veci în adâncurile Dunării și ale Mării Negre pentru că au apărat independența și suveranitatea țarii noastre cu prețul vieții. Le-am adus un pios omagiu astăzi, la fel ca în fiecare an și am rostit împreună cu toți cei prezenți o rugăciune de binecuvântare pentru toți românii, oriunde s-ar afla și de închinare pentru eroii neamului, pentru marinarii noștri, eroii apelor în toate timpurile.

Cinstirea memoriei lor este semnul nostru de respect și garanţia angajării noastre responsabile pentru viitor. Sacrificiul lor reprezintă exemplul demn de urmat atât pentru generaţiile actuale de marinari, cât și pentru cele viitoare.  Dezvoltarea Marinei Române a început să se contureze odată cu Unirea Principatelor Române, în 1859, care a atras după sine unificarea flotilelor celor două țări surori, la 22 octombrie 1860, sub denumirea de Corpul Flotilei, comanda acestei structuri, care a constituit nucleul viitoarei conduceri a Marinei Militare  În cei 159 de ani de existenţă, Forţele Navale au participat activ la toate evenimentele istorice care au jalonat destinul naţiunii noastre, de la Războiul de Independenţă până la operaţiile militare desfăşurate sub articolul 5 al Tratatului NATO.

Omagiem cu respect și recunoștință veșnică  memoria eroilor noștri care și-au dat viața pentru apărarea fruntariilor de ape ale României și privim cu recunoștință și profundă prețuire către eroii noștri care continua misiunea nobilă a înaintașilor. Dacă uităm și nu respectăm trecutul, istoria devenirii noastre nu vom puta avea un viitor demn de istoria unei mari națiuni.

Sfânta  Fecioară Maria, protectoarea voastră a tuturor, să vă însoţească și să vă ocrotească, oriunde veţi fi! Pentru Unitate, Pace și Solidaritate în aceste zile atât de frumoase și dragi poporului roman! Doamne ajută.

Deputat PSD, Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com