Click pentru a te abona

In Memoriam Grigore Kiazim

0 Shares

Rapsod al sufletului dobrogean, Grigore Kiazim a fost și va rămâne Artistul, Omul cu cobza care a cântat lumii întregi despre frumusețea și ineditul unui ținut unic: Dobrogea dintre Dunăre și Mare, Dobrogea Hercinicilor și a diversitătii etnice. Sărbătoarea jubiliară a împlinirii primei sute de ani de la nașterea lui Grigore Kiazim a fost marcată de un microspectacol omagial organizat de Primăria orașului Măcin, locul unde a văzut lumina zilei cel ce avea să devină unul dintre cei mai importanți cobzari ai României, remarcat pentru virtuozitatea și pentru stilul original în care a interpretat piese din folclorul turcesc sau jocurile și dansurile românești. Români și turci de pretutindeni au venit la Măcin să-l omagieze pe cel care a facut mandolina, cobza sau vioara sa sune cum nimeni altul nu a facut-o. Fratele cel mic, Kiazim Reihan, cel care a moștenit mandolina marelui rapsod popular dar și talentul acestuia, a interpretat o suită de cântece tradiționale din folclorul turcesc împreună cu fiul și cu nepotul său. Au mai participat membrii Ansamblului „Bujorii Dobrogei”, condus de prof. Viorel Baba, Ansamblul de dansuri populare al Școlii nr.1 Măcin, condus de Vasile Georgescu, Gâdiuță Adnana-Loredana, o tânără speranță cu reale calități interpretative, Nigeari Karaminli, interpret la mandolină și, invitatul serii, Ali Riza Erdogan, solist vocal și instrumentist din Turcia. Sărbătoarea Centenarului Kiazim a marcat speranța unui nou început la poalele Hercinicilor- Festivalul Internațional de interpretare Grigore Kiazim.

vezi secvenţe video în TV Online

Kiazim-Reihan_grup

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com