Click pentru a te abona

In Memoriam, Carol Feldman:” Pentru omul care nu are trecut şi prezentul stă sub semnul întrebării…„

246 Shares

Carol Feldman, nu mai este. Fie-I memoria binecuvântată. Am avut privilegiul și onoarea de a sta adeseori de vorbă și am realizat cândva un interviu care-ar fi trebuit să se finalizeze în câteva minute și…ne-am uitat vorbind câteva ore. Sunt amintiri dragi, sunt povestiri extraordinare pe care vă invit să le ascultați și vă rog să vă gândiți la el, la Carol Feldman ca la un om pe care l-ați întâlnit acum câteva zile pe o stradă din Tulcea. Așa i-ar fi plăcut.

În memoria și amintirea acestui mare OM de cultură și drag prieten, voi publica interviul, dialogul nostru, mărturisirea de taină și povestea unui timp pe care mulți dintre noi nu l-au cunoscut. Rămas bun, Maestre.

Cu prețuire și-un regret imens,

Geta Negrișanu

***

Carol Feldman, scriitorul fără vârstă care iubea Tulcea, locul unde s-a născut și scria despre oameni, locuri, întâmplări din târgul provincial și romantic ce deschide porțile Deltei Dunării a jucat și regizat piese de teatru în special în limba idiș, dar și în limbile ebraică și română. A interpretat peste 50 de roluri, a regizat și a prelucrat peste 20 de spectacole, luând parte și la turnee teatrale în America, Africa de Sud, Rusia și Marea Britanie. În perioada 1965-1994 a colaborat la publicațiile israeliene de limbă română În 2007 i s-a decernat titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Tulcea. De asemenea, a fost colaborator permanent la „Jurnalul Săptămânii” și conferențiar de literatură idiș, traducând în limba idiș trei piese pentru Teatrul Evreiesc de Stat din București. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, printre volumele publicate fiind: schițe, nuvele și povestiri – „Copilul din mine” (2002), „Inimi deshise” (2003), „De unde am venit…” (2004), „D-ale lui Unu’ Moise” (2005), „Povestiri de aici și de acolo” (2005), „Trifoi cu patru foi” (2008), „Pe malul Dunării” (2010), „După colț” (2017); romane – „Domnișoara” (2007, 2013), „Maria. Mozaicul unei vieți” (2009), „A doua primăvară” (2011), „Romanul unui evreu” (2014, 2015), Caleidoscop (2018) și piesa de teatru ,,Domnișoara, o poveste de dragoste” (2019).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com