Click pentru a te abona

În județul Tulcea chiar se poate vorbi despre turism pe aproape toate coordonatele sale. Dobrogea este una dintre cele mai ofertante destinații turistice.

14 Shares

Deputații au votat Legea pentru modificarea și completarea OG 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România care vizează implementarea conceptului de Organizație de Management al Destinației Turistice. Explicații ne-a oferit deputatul social democrat Mirela Furtună:

“Implementarea acestui concept va permite dezvoltarea turismului cu implicații directe în creșterea circulației turistice, a volumului de încasări din turism atât la nivel local, cât și la nivel național. Acest OMD funcționează în asociere cu autoritățile publice locale conform prevederilor legale în vigoare, cu reprezentanți ai federațiilor/asociațiilor patronale din turism, cu entități juridice din mediul privat care asigură realizarea politicii de marketing, asociații de promovare, mediul academic și de formare profesională.

Prin înființarea acestor OMD-uri se dorește coalizarea organizațiilor șia factorilor interesați pentru deszvoltarea, valorificarea potențialului turistic și coordonarea destinației turistice.

În județul Tulcea chiar se poate vorbi despre turism pe aproape toate coordonatele sale (!) pentru că avem Delta Dunării, unică în Europa și printre cele mai interesante în lume, avem Parcul Național Munții Măcin, și aici vorbim despre unii dintre cei mai bătrâni munți ai Europei, avem păduri necuprinse, izvoare, lacuri, zone extrem de pitorești, avem monumente, mănăstiri și cetăți din toate timpurile, așadar, vorbim despre județul Tulcea ca despre unul dintre cele mai ofertante zone turistice din țară. Dobrogea, în întregime, este una dintre cele mai complexe și mai importante destinații turistice din România și, aș îndrăzni să spun, chiar mai mult decât atât.

Pentru ca această activitate de turism să devină rentabilă și să aducă plusvaloare avem nevoie de punerea în valoare a nenumăratelor resurse turistice, avem nevoie de o planificare strategică în cadrul unei strânse colaborări publice-private în vederea diversificării ofertei și a creșterii calității pachetelor oferite clienților.

Suntem în competiție cu statele din vecinătatea noastră iar pentru a câștiga trebuie să lucrăm cu profesioniști pentru dezvoltarea și promovarea destinațiilor turistice.

Din câte știu la nivelul județului Tulcea există de ja o astfel de Asociație de Management al Destinației Turistice Delta Dunării care a încheiat o serie de parteneriate menite să ajute dezvoltarea turismului în zonă. Modificările pe care le-am votat vizează stabilirea unui system de management integrat al destinației care să asigure durabilitate, viziune de dezvoltare a destinațiilor turistice. Deasemenea, va crește rolul Centrelor de informare turistică, aceste centre urmând să treacă printr-un amplu proces de profesionalizare. Proiectul de lege  a fost adoptat de Camera Deputaților în data de 5 iulie a.c. cu 173 de voturi “pentru”  și 82 “împotrivă” a spus social democratul Mirela Furtună.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com