Click pentru a te abona

În Județul și Municipiul Tulcea, Masca de protecție nu este încă obligatorie în spațiile deschise și aglomerate. Se află în discuție o localitate, Niculițel.

929 Shares

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, 337 de teste au fost efectuate ieri 31.07.2020. La această dată, 78 de persoane sunt încă internate sau izolate, din care 39 internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Secția de Boli Infecțioase, 9 persoane izolate la domiciliu, iar 200 persoane au fost declarate vindecate.

Tot mai multe autorități locale, în special în județele care se confruntă cu focare de infecție cu coronavirus, au luat decizia ca masca de protecție să devină obligatorie inclusiv în spațiile deschise aglomerate. Până acum în 18 judeţe s-a impus obligativitatea purtării măştii de protecţie, dar numărul acestora este foarte probabil să crească. Purtarea măștii de protecție, în contextul în care numărul testelor pozitive sunt în continuă creștere, devine obligatorie și în spațiile publice deschise în 18 județe.

Din nefericire unele dintre hărțile prezentate de anumite stații de televiziune sau de anumite site-uri, Județul Tulcea a fost prezentat ca fiind unul dintre acelea unde masca de protecție ar fi obligatorie începând cu data de 1 August a.c. și în spațiile publice deschise.

Contrariați, pentru că din informațiile pe care le aveam județul Tulcea nu a raportat un număr mare de persoane testate pozitiv, chiar dacă în ultimile 24 de ore au fost 15 astfel de cazuri, am solicitat informații de la prefectul județului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan.

“Am tot fost sunat în ultimile 10-18 ore de diferiți jurnaliști din țară care m-au întrebat același lucru iar răspunsul meu a fost fără echivoc nu am dicutat acest lucru în cadrul ședințelor zilnice ale Grupului de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența pentru că situația actuală încă nu impune această măsură. S-ar putea să existe o situație de acest fel la Niculițel, mai așteptăm niște rezultate, urmează o serie de anchete epidemiologice și în cazul în care situația sanitară va impune purtarea măștii în anumite localități acest lucru va fi anunțat în timp util astfel încât oamenii să nu fie luați prin surprindere. Repet, Tulcea, județul Tulcea nu se află încă printre județele în care masca de protecție este obligatorie în spațiile publice deschise. Astăzi, când vorbim, 214 persoane se află în carantină la domiciliu” ne-a declarata prefectul Alexandru Cristian Iordan.

Astăzi 01.08.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore, cu accent pe rezultatele verificărilor efectuate ieri, 31 iulie 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase ale unităților de alimentație publică.

În cadrul acţiunilor efectuate pe parcursul zilei de ieri, 31 iulie 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase ale unităților de alimentație publică a fost aplicate 8 sancțiuni în sumă de 4.000 lei în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor Covid 19.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com