Click pentru a te abona

În Delta Dunării plouă cu păsări moarte

0 Shares

“În toată incinta Pardina – Chilia Veche nu este copac fără păsări moarte în jur”

Pe o suprafață de cca.25-30 de kmp sunt mii de păsări moarte sau aflate în agonie. Sunt porumbei sălbatici dar sunt și ciori, niște păsări rezistente de altfel. Localnicii spun că s-a mai întâmplat acest lucru în urmă cu 2-3 ani. „Este o zonă destul de mare, este o zonă în care se circulă mult. Păsările moarte care pot fi văzute peste tot, pe ambele maluri ale canalului Tătaru dar și în pădurea Tătaru de Sus până la pichetul Tatanir, sunt un real pericol pentru noi toți. Pentru că, din câte știu eu, totul a început înainte de Crăciun. Au fost mai mulți săteni care au semnalat faptul că plouă cu păsări moarte. După Anul Nou am fost din nou în zonă și am văzut- sunt porumbei sălbatici dar sunt și ciori. Sunt mii, poate zeci de mii de păsări moarte sau aflate în agonie. În toată incinta Pardina – Chilia Veche nu este copac fără păsări moarte sau aflate în agonie. Imaginea este, nu dezolantă, îngrozitoare pentru că multe păsări sunt sfârtecate de animalele sălbatice. Nu știu cauza și nu doresc să fac speculații dar știu că până acum ar fi trebuit să existe niște buletine de analiză și niște informări pentru oameni. Sunt și oameni sărmani care, dacă văd că mai mișcă, le iau acasă pentru mâncare. Nu mi se pare corect să nu existe nici un fel de reacție din partea autorităților” ne-a declarat Ion Botaș, fost paznic de vânătoare și om al locului. Oamenii spun că se întâmplă să mai moară păsări în zonă pentru că în liziera de plopi ar fi chiar locul de odihnă al porumbeilor sălbatici, dar că în aceste ultime trei săptămâni toată incinta este acoperită de păsări moarte sau care nu mai pot zbura. „Parcă sunt amețite sau înghețate și nu este cazul pentru că vremea este caldă. Acum ar fi trebuit să fie delta inghețată. Prea cald…” spun oamenii. “Sunt mii de păsări moarte. Avem dreptul să știm care este cauza”.

Nota redacției: nu împărtășim opinia celor care-și dau cu părerea fără să aibă rezultatele unor buletine de analiză făcute de specialiști plătiți pentru asta. Din bani publici.

zyx025pasari-06pasari-08pasari-05pasari-03

Sursă: Foto : Ion Botaș

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com