Click pentru a te abona

În acest an greu încercat, mulți dintre noi suntem copleșiți de gânduri și emoții, dar să nu uităm că cei mici cresc din oglindirea în ochii părintelui, care le este reper pentru prezent și, mai ales, pentru viitor.

78 Shares

Dragi elevi,
Stimați profesori,
Stimați părinți,

Când ne gândim la școală și la rolul acestei instituții în dezvoltarea și educarea celor mici, ne vin în minte reprezentări optimiste: o fereastră mare și frumoasă, deschisă spre lume, un port sigur unde copiii învață să navigheze prin viață, o punte solidă, de construit împreună. Imaginea punții de cunoaștere este, poate, cea care se potrivește cel mai bine acestui nou an școlar. O sinergie de eforturi comune, o punte de legătură și de susținere între școală și familie, între elevi și cadre didactice, între școală și autorități, care ne va permite să trecem cu bine peste toate dificultățile care însoțesc acest an atipic.

Doresc să încep prin a vă ura ca drumul ce reîncepe astăzi, 14 septembrie, să îmbine bucuria revederii cu asumarea și conștientizarea rolului fiecăruia dintre Dumneavoastră de parteneri în procesul de educație, cu drepturi şi responsabilităţi în creionarea nu doar a propriului destin, ci și a destinului societății în care trăim.
În societatea actuală, în care resimțim tot mai pregnant criza de valori și principii de viață, viitorul pare, de multe ori, incert. Să nu uităm însă, că ziua de mâine nu este însoțită doar de riscuri, ci și de mari ocazii și oportunități, iar rolul școlii devine primordial în înlăturarea sentimentului de neîncredere și nutrirea speranței într-o lume mai bună.

Dragi elevi,
prețuiți fiecare ocazie de creștere, pe care minunații voștri profesori se străduiesc să o făurească pentru voi, învățați să iubiți studiul și să îl folosiți pentru a vă îmbogăți personalitatea, pentru a înțelege mai bine lumea din jurul vostru, pentru a stabili relații solide și sănătoase cu ceilalți.
Amintiți-vă că voi sunteți cetățenii de mâine și că, prin efortul vostru, puteți contribui la construirea unei lumi mai bune și a unei societăți mai drepte.
Luptați mereu pentru visurile voastre, pentru convingerile voastre, pentru însușirea unor valori puternice, precum integritatea, generozitatea, intrajutorarea, pentru păstrarea bagajului cultural și spiritual moștenit de la strămoșii noștri!

Dragi profesori,
Cu emoția stârnită de Dumneavoastră începe interesul pentru carte. Dumneavoatră știți mai bine decât oricine altcineva că învățarea nu este numai cea care se contabilizează în caiete. Mesajul meu către dumneavoastră este unul de recunoștință pentru dedicarea cu care transmiteți copiilor nu doar cunoștințe, ci, mai presus de toate, acel set de valori și principii care nu apare în catalog: necesitatea de a cunoaște pentru a înțelege și a ști să alegi, respectul pentru demnitatea celorlalți, solidaritatea și grija pentru tradiții și obiceiuri.
Gândurile mele se îndreaptă, totodată, cu preţuire şi recunoştinţă, către conducerea instituțiilor de învățământ unde învață elevi ruși lipoveni și profesează cadrele noastre didactice pentru suportul necondiționat arătat de-a lungul anilor în vederea conservării și promovării valorilor noastre culturale, lingvistice și spirituale! Vă mulțumesc pentru implicare și colaborare!

Dragi părinți,
În acest an greu încercat, mulți dintre noi suntem copleșiți de gânduri și emoții, dar să nu uităm că cei mici cresc din oglindirea în ochii părintelui, care le este reper pentru prezent și, mai ales, pentru viitor. Vă doresc să parcurgeți acest an școlar cu bucurie și seninătate, într-o bună colaborare cu toate cadrele didactice, care se străduiesc să transforme anii școlii într-o experiență care formează și inspiră deopotrivă.

Tuturor, de oriunde, vă doresc să aveți un an școlar de succes!

Andrian Ampleev Deputat CRLR

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com