Click pentru a te abona

Important: servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice dependente

2 Shares

În ultima ședință de Guvern au fost adoptate două programe de interes naţional destinate persoanelor vârstnice, suma alocată pentru implementarea lor în perioada 2018 – 2020 fiind de 115 milioane de lei.

“Cele două programe de interes naţional vizează sprijinirea oamenii bătrâni și singuri și bolnavi care nu mai pot avea grijă de existența lor cotidiană și, din nefericire sunt tot mai mulți oameni aflați în această situație. Vorbim așadar despre servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice dependente, despre un ajutor acordat autorităţilor administraţiei publice locale din anumite unităţi administrativ-teritoriale în care nu s-au înfiinţat sau nu au fost acreditate serviciile publice de asistenţă socială”  ne-a declarat deputatul Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților.

“Programul – servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice dependente urmează să aducă un ajutor concret pentru persoanele vârstnice singure sau ai căror membri de familie nu pot să le asigure îngrijirea prin menţinerea autonomiei acestora pe o perioadă cât mai lungă, pentru prevenirea agravării situaţiei de dependenţă şi a instituţionalizării acestora. În cadrul acestui program se vor asigura serviciile absolut necesare de îngrijire la domiciliu pentru aceste persoane şi vor fi înfiinţate noi unităţi de profil în cadrul sau în subordinea serviciilor publice de asistenţă socială în unităţile administrativ-teritoriale unde acestea nu există.

“Celălalt program vizează sprijinirea serviciilor publice de asistență socială pentru obținerea certificatului de acreditare prin angajarea, contractarea în fiecare dintre acestea a unui asistent social urmând ca salariile asistenţilor sociali din aceste servicii să fie asigurate pentru pentru o perioadă de doi ani. În acest fel, cel puţin 300.000 de persoane aflate în dificultate din comunităţile în care se înfiinţează serviciile respective vor putea beneficia de servicii de asistenţă socială. Pentru anul acesta fondurile necesare sunt prevăzute în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale” a precizat deputatul Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com