Click pentru a te abona

Ilie Ștefan, președinte PNL Tulcea: PNL va acționa pe cale parlamentară pentru corectarea OUG 79 privind tranferul contribuțiilor și OUG 82 privind Pilonul 2 de pensii

0 Shares

Partidul Național Liberal continuă să folosească toate căile legale, toate intrumentele parlamentare pentru ca România, românii să nu sufere de pe urma haosului legislativ care se instalează tot mai confortabil în existența noastră, a tuturor. Considerăm că avem niște urgențe pentru care trebuie să acționăm imediat:

Legile Justiției, modificate de PSD-ALDE . PNL va continua să folosească toate instrumentele parlamentare pentru a împiedica atacul la independența Justiției. PNL a câștigat o primă luptă la Curtea Constituțională, iar proiectele revin în dezbaterea parlamentară.

Codurile penale și de procedură. PNL nu susține ideea de prag financiar în cazul infracțiunii de abuz în serviciu. PNL a depus amendamente în cazul acestui articol, care presupun clarificarea textului fără a fi promovat un prag financiar. Nu în toate situațiile vătămarea drepturilor și intereselor persoanelor poate fi cuantificată financiar. În celelalte situații care privesc modificări la legislația penală, poziția PNL este de susținere doar a acelora care vizează punerea în acord cu decizii ale CCR, printr-o reglementare justă și de bună-credință. PNL respinge abordările PSD-ALDE-UDMR, care folosesc necesitatea unor corecții justificate drept pretext și paravan pentru redefinirea/dezincriminarea unor infracțiuni, ori pentru restrângerea instrumentelor de cercetare penală cu scopul de a salva anumite personaje politice certate cu legea. PNL este apărătorul principiului prezumției de nevinovăție persoanei. Apărarea principiului prezumției de nevinovăție nu poate echivala cu blocarea actului de justiție.

OUG 79 privind tranferul contribuțiilor și OUG 82 privind Pilonul 2 de pensii. PNL va acționa pe cale parlamentară pentru corectarea acestor acte normative, iar în cazul în care solicitările PNL nu vor fi acceptate cele 2 acte normative vor fi atacate la Curtea Constituțională. De altfel, PNL a solicitat Avocatului Poporului atacarea acestor ordonanțe la CCR, oferind ample argumentații juridice, dar Victor Ciorbea s-a făcut că plouă.

Venim și cu soluții, evident. Credem că există Reglementări reale de creștere a salariului minim. Pentru a limita situația unor decizii politice arbitrare, PNL va pune în discuție un mecanism prin care salariul minim să fie majorat automat, anual, în funcție de indicatorii din economie, conform unui algoritm (ex: inflație, creștere economică, productivitate). În cazul în care indicatorii au valori negative, salariul minim își va păstra același nivel. Inițiativa va oferi predictibilitate atât mediului de afaceri cât și salariaților din sectorul privat, fapt care va da încredere noilor investitori.

Ilie Ștefan, Președinte PNL, Organizația Judeteană Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com