Click pentru a te abona

Pactul Naţional pentru Bunăstarea Românilor, o măsură necesară pentru români şi România

2 Shares

Doamna Viorica Dăncilă, preşedintele PSD şi prim-ministrul României, propune tuturor formaţiunilor politice Pactul Naţional pentru Bunăstarea Românilor. Documentul reprezintă soluţia pentru a oferi românilor garanţia politică a continuării creşterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare.

Angajamentele vizează trei paliere şi anume: menţinerea nivelului veniturilor, a unor măsuri-cheie pe plan social, dar şi a măsurilor care susţin mediul de afaceri.Viaţa noastră, a tuturor românilor, s-a îmbunătăţit în ultimii ani. România are a doua cea mai mare creştere economică din Europa.
Salariile şi pensiile au crescut semnificativ. A fost majorat salariul minim pe economie, au fost mărite salariile medicilor şi ale profesorilor, dar şi salariile din industria construcţiilor. Punctul de pensie a crescut cu 15% de la 1 septembrie 2019. Tot de la începutul acestei luni a crescut şi pensia minimă garantată.Pactul Naţional pentru Bunăstarea Românilor este propus tuturor formaţiunilor politice în contextul în care unii lideri politici anunţă din ce în ce mai des că vor adopta măsuri de austeritate.
Este firesc ca viaţa românilor să se îmbunătăţească de la o zi la alta, nu să devină mai grea. Românii au trăit perioada măsurilor de austeritate luate de PDL şi Traian Băsescu în 2010: salarii şi pensii tăiate, adică vieţi dărâmate şi speranţe frânte!
Acest Pact este o măsură absolut necesară pentru a continua îmbunătăţirea vieţii românilor şi evoluţia pozitivă a măsurilor economice care au fost adoptate în ultimii ani.Este necesar să continuăm creşterea salariilor şi pensiilor românilor, aşa cum prevăd legile adoptate în ultimii ani. Mai precis, punctul de pensie trebuie să fie majorat la 1.775 lei de la 1 septembrie 2020, indemnizaţia minimă să fie mărită la 775 lei începând cu 1 septembrie 2020, iar pensiile să fie recalculate.Este nevoie să majorăm salariile din întregul sistem public la 1 ianuarie 2020 şi 1 ianuarie 2021, să mărim salariile cadrelor didactice de la 1 septembrie 2020, să acordăm vouchere de vacanţă şi indemnizaţii de hrană, respectiv sporuri, prime şi bonusuri.
La fel de necesare sunt măsurile pentru susţinerea mediului de afaceri: menţinerea facilităţilor fiscale acordate IMM-urilor, păstrarea sistemului de impozitare pentru persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activităţi independente, dar şi sprijinirea românilor care vor să devină antreprenori prin continuarea, în fiecare an, a Programului Start-Up Nation, prin care sunt acordate sume nerambursabile în valoare de 200.000 lei unui număr de 10.000 de firme aflate la început de drum.Toate aceste măsuri-cheie pentru prosperitatea românilor şi a mediului de afaceri sunt cuprinse în acest Pact. Am certitudinea că aderarea tuturor forţelor politice la acest Pact Naţional pentru Bunăstarea Românilor este absolut obligatorie. Dincolo de jocurile şi calculele politice, noi toţi oamenii politici avem responsabilitatea de a îmbunătăţi viaţa tuturor românilor!
Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com