Click pentru a te abona

Histria 15 – activități practice de instruire în teren, în poligoanele de instructie Vărsătura și Babadag

0 Shares

În perioada 7-18 septembrie, aproximativ 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, participă la exerciţiul inter-instituţional, HISTRIA 15.

Untitled-1

Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, participă astăzi, 17 septembrie, începând cu ora 15.30, în poligonul Vărsătura, judeţul Brăila unde va putea urmări activitățile practice de instruire în teren ale militarilor Brigăzii 10 Geniu pentru asigurarea sprijinului de geniu pentru trecerea unor cursuri de apă.

De la ora 17.30, în poligonul Babadag, judeţul Tulcea, militarii Brigăzii 9 Mecanizată vor executa un exerciţiu tactic întrunit cu trageri de luptă pentru ducerea luptei de apărare pe aliniamente intermediare.

HISTRIA 15, desfășurat simultan în mai mule poligoane și terenuri de instrucție din țară, este un exercițiu combinat de comandament și cu grupe în teren.
Exercițiul din poligonul de instrucție Vărsătura este executat de către structurile Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”.

În desfășurarea activităților sunt implicați peste 600 de militari și 150 de mijloace tehnice aparținând Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, structurilor din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Forțelor Navale precum și altor structuri din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională.

În programul activităților desfășurate în poligonul Vărsătura, sunt incluse: amenajarea și deservirea unor puncte de trecere peste fluviul Dunărea folosind mijloacele tehnice din dotare, trecerea pe pod de pontoane, precum și acțiunea militarilor  din structurile specializate pentru înlăturarea potențialelor pericole stabilite prin scenariul exercițiului.

În poligonul Babadag, alături de militari și tehnică din Brigada 9 Mecanizată „Mărășesti” vor acționa subunități și elemente de sprijin din Brigada 6 Operații Speciale „Mihai Viteazul”, Brigada de Informații Militare „Mareșal Alexandru Averescu”, Baza 86 Aeriană și Inspectoratul Județean de Jandarmi Tulcea.

Exerciţiul, condus de Ministerul Apărării Naţionale, prin Statul Major General, are ca scop antrenarea structurilor de conducere şi execuţie la nivel naţional pentru planificarea şi executarea unei game diversificate de misiuni. HISTRIA 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi în corelaţie cu prevederile Cartei ONU şi articolelor 3, 4 şi 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com