Click pentru a te abona

Hărțuit și rănit în Delta Dunări: În România lui 2019 încă domnește legea lui -”Bă, tu știi cine sunt eu?” – “Bă, săracilor” și “Bă, eu am bani și fac ce vreau”.

524 Shares

Daniel Petrescu, cunoscut ornitolog și ghid turistic a fost hărțuit și rănit de un grup “prea vesel” care încerca puterea motorului pe un canal din Delta Dunării. Întâmplarea este relatată pe Facebook chiar de către Daniel Petrescu, cel care se afla într-o ambarcațiune cu câțiva ornitologi din Germania. Acesta povestește cum o altă barcă trece cu viteză foarte mare ce provoacă valuri puternice și la semnul de a o lăsa mai încet, înconjoară barca, se îndreaptă direct spre ambarcațiunea ornitologilor și aruncă cu un pahar de sticlă spre cel care filmează, rănindu-l. Poliția din Tulcea a fost sesizată și anunță că a întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat de 43 de ani din Argeș. 

“Ce se intampla în Delta Dunarii…(când încă domnește legea lui ”Bă, tu știi cine sunt eu?” – “Bă, săracilor” și “Bă, eu am bani și fac ce vreau”

Ieri, spre seară, am ieșit la o plimbare cu șalupa spre lacul Trei Iezere cu un grup de ornitologi din Germania. Aproape de intrarea în lac apare o barcă rapidă condusă aparent de niște “baiețași” turmentați care accelerează și trec pe lângă noi în trombă, provocând un val de un metru ce aproape ne-a zburat de pe scaune.

Am facut semn să oprească dar nici vorbă, conducatorul a întors barca și a revenit în trobmbă înjurând și tachinându-ne iar după câteva schimburi de urări s-au întors și au făcut o nouă rundă în jurul bărcii noastre spre stupefierea nemților. Eu am început să filmez iar restul puteți vedea în filmarea și pozele postate mai jos. Unul din ocupanții bărcii a aruncat cu un pahar de sticlă, lovindu-mă direct în ochi. La impact, paharul s-a spart producându-mi mai multe tăieturi din care două, destul de adânci. Clienții mei au rămas stupefiați la vederea sângelui care țâșnea din fața mea crezând că am pierdut un ochi.

Acum rămâne să vedem ce stabilesc autoritățile dar din păcate acest incident nu este unul singular. De ani de zile nimeni nu face nimic în privința teribiliștilor de bani gata sau a celor ce consideră Delta Dunării ca un tărâm al nimănui, unde nu există lege, reguli sau bun simț. 

In România lui 2019 încă domnește legea lui ”Bă, tu știi cine sunt eu?” – “Bă, săracilor” și “Bă, eu am bani și fac ce vreau”. Problema este că nimeni, dar absolut nimeni nu ia nicio măsura pentru a combate aceste derapaje care în scurt timp vor duce la probleme și mai serioase în Delta Dunării.

Deja prezenta miilor de bărci rapide ce vântura apele Rezervației are un impact semnificativ asupra mediului în tot ansamblul lui dar, în combinație cu nesimțirea, lipsa de educație și nerespectarea legii, va duce la transformarea acestui mic paradis într-un parc de aventură în care adrenalina dată de motoarele de mare putere va fi singura atracție.

As dori să văd măcar o autorizație de acces în Delta Dunării suspendată din cauza nerespectarii vitezei sau a lipsei de respect pentru natură dar speranța cred ca este deja …moartă.

Delta este vazuta de autorități doar ca o vacă de muls, un teren de joacă și de impresionat “baștanii” când vin la pescuit sau o sursă de pește și icre cu care să se ungă rotițele de la București pentru a continua cu distrugerea lentă a acesteia”.

***
„La data de 10.05.2019, polițiștii IPJ Tulcea au fost sesizați prin plângere depusă de un bărbat, de 44 de ani, din localitatea Maliuc, la sediul Postului de Poliție Maliuc, despre faptul că în cursul aceleiași zile, în zona Mila 23, în timp ce se afla într-o ambarcațiune cu turiști străini, a fost agresat de o persoană necunoscută, aflată într-o altă ambarcațiune. În urma agresiunii, reclamantul a fost rănit”, transmit polițiștii.
„ În baza sesizării și activităților desfășurate imediat de polițiști, a fost identificată persoana implicată, fiind vorba de un bărbat de 43 ani din jud. Argeș. În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, mai transmite IPJ Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com