Click pentru a te abona

Haos, ignoranță, improvizație în sistemul de învățământ și în organizarea alegerilor locale din partea unui guvern liberal care nu-și asumă nimic

253 Shares

A fost, ba n-a fost (!) anul școlar s-a deschis în ultimul moment, cu măsuri luate pe genunchi de un guvern în care miniștrii ori habar n-au, ori nu se prea văd la față pentru a se pune cumva de acord cu cine, ce (!) declară public și, mai ales, cum trebuie să acționeze elevii, parinții, profesorii.

Lucrurile se repetă la mai puțin de două săptămâni de la mult prea colorata deschidere a noului an școlar, timp în care s-au inchis în rând pe rând mai multe școli și s-a trecut la scenariul roșu, chiar dacă peste opt sute de mii de elevi nu au pur și simplu cum să treacă la învățământul online fie că nu există rețea de internet, fie că nu au dispozitivele necesare. De altfel, în aceeași situație sunt și foarte mulți profesori care, oricât și-ar dori să susțină cursuri online nu pot face acest lucru din motive obiective.

Guvernul liberal a avut mult prea mult timp să organizeze aceste lucruri, astfel încât, conform dogmelor moștenite de la adevărații liberali, să nu calce în picioare dreptul copiilor la educație așa după cum calcă în picioare drepturile părinților și bunicilor noștri care nu primesc pensiile mărite cu 40%, conform legilor votate de noi (nu o dată), un drept câștigat după o viață de muncă, doar pentru că acest guvern este pur și simplu incapabil să găsească soluțiile necesare. Pentru că ele există și noi ne-am declarat, nu o dată, disponibilitatea de a-i ajuta să înțeleagă mecanismul bugetar.

Cu doar trei zile înainte de alegerile locale despre care vorbesc încă din luna martie (când restul lumii vorbea despre pandemie și se pregătea pentru ce putea fi mai rău), așadar, iată, după mai bine de jumătate de an acest guvern Orban se află în fața unui haos de nedescris pe care l-au provocat miniștrii liberali care declară de pe o zi pe alta lucruri contradictorii și, ce este mai grav, măsurile pe care le iau tot pe genunchi, tot haotic, în disprețul și bătaia de joc generală.

Pentru că-n aceste zile copiii sunt anunțați că merg la școală până joi, miercuri află că pot merge până vineri… dar autoritățile publice, altele decât cele galbene, află de la televizor că nu au la dispoziție două zile pentru nebulizarea sălilor de clasă în care se vor amenaja secțiile de votare, ci doar una.

In acelasi timp, o notificare a Ministrului Anisie circulă prin Inspectoratele județene de Învățământ prin care li se comunică să pregătească școlile de un potențial scenariu roșu.  

Vă rog, oameni buni, veniți la vot duminică, 27 Septembrie 2020 pentru că trebuie să oprim dezastrul care ne așteaptă mai curând decât vă puteți imagina. Din toate punctele de vedere! Doar împreună putem opri acest haos liberal în care se vorbește doar de scenariii…electorale.

Deputat PSD Radu Anișoara

Comisia pentru buget, finanțe și bănci

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com