Click pentru a te abona

Guvernul va dubla în mod etapizat alocațiile pentru copii și va majora pensiile cu un procent care va rezulta din economia reală

155 Shares

Economia lumii înregistrează o cădere vizibilă cu ochiul liber dar mai ales simțită de toți oamenii. Cauza este, evident, criza sanitară care crează îngrijorare întoate cancelariile lumii. România nu face excepție iar provocările cu care se confrută oamenii, guvernul, clasa politică sunt tot mai complicate.

În aceste condiții, Guvernul PNL face toate calculele și scenariile posibile pentru dublarea alocațiilor de stat pentru copii și pentru creșterea pensiilor conform legilor aflate în vigoare.

Guvernul liberal este decis să dubleze alocațiile pentru copii, însă acest lucru se va face în mod etapizat, pe măsură ce creșterea economică și veniturile la buget vor permite aceste lucru.

Vom crește în următorii 2 ani alocațiile astfel încât acestea să fie dublate până în 2022. Prima creștere majoră, cu 20%, va fi chiar de la 1 septembrie. Următoarele două creșteri vor fi în 2021, prima va fi chiar din ianuarie, cu plata în februarie, iar a doua va fi în iulie, cu plata în august. La fel vom proceda și în 2022 – creșterile vor fi în ianuarie și iulie.

Astfel, la mijlocul anului 2022, vom avea o creștere a alocațiilor de 300 RON pentru copii între 2 și 18 ani, respectiv de 600 RON pentru copiii între 0 și 2 ani și pentru copiii cu dizabilități între 0 și 18. Astfel, în 2022 vom avea alocațiile dublate.

Nu uitați că PNL este partidul care a crescut în ultimele trei cazuri alocațiile – ultima dată le-am dublat în 2019, printr-un vot în Parlament.

În 2015, alocația s-a dublat de la 42 de lei la 84, în 2019 a crescut de la 84 lei la 150, mergem, practic, pe aceeași linie pe care Partidul Național Liberal a urmat-o în aceşti ani, de creștere a alocațiilor pentru copii, copiii cu dizabilități, dar și ceilalți copii care au nevoie de această creștere, în mod evident.

Doar pentru acest an, impactul majorării alocațiilor este de 500 de milioane de lei pentru perioada de până la sfârșitul anului. În 2021 se adaugă încă 3 miliarde de lei și în 2022 plata alocațiilor va însemna 14 miliarde de lei. Aceste calcule au fost făcute de experții din Ministerul de Finanțe.

Dacă PSD-ul  vor insista în continuare cu dublarea alocaţiilor,  vom ataca legea la CCR. Nu poţi genera cheltuieli pentru care nu ai acoperire monetară. Vom finaliza raportul semestrial privind starea financiară a României și vom analiza toate prognozele instituțiilor internaționale de profil. 

De asemenea, obiectivul guvernului PNL este să majoreze și pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase. Astfel, vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea, însă nimeni nu poate să spună acest procent, acum. Ministrul Finanțelor când a evocat posibilitatea unei majorări cu 10% a făcut-o pe baza unor date intermediare. Când vom avea toate aceste informații, vom lua decizia și o vom comunica public.

Cert este că ne dorim să creștem pensiile, dar această creștere a pensiilor să poată să fie susținută, nu numai anul acesta, ci și în anul următor și peste doi ani, și peste trei ani, și peste patru ani.

Deputat PNL Gudu Vasile

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com