Conecteaza-te pe Twitter

Guvernul României, iluminat în albastru de Ziua Mondială a Conştientizării Autismului: “O nouă viziune pentru autism: dragoste necondiționată”

350 Shares

Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 2 Aprilie Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, fiind evidențiată anual la nivel mondial, cu scopul de a promova o mai bună înțelegere a autismului și de a crește nivelul de conștientizare a publicului larg privind nevoile sociale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Campania din acest an se desfasoara sub sloganul “O nouă viziune pentru autism: dragoste necondiționată”, inițiată de Autism Europe.

Guvernul se va alătura instituțiilor din România și comunității internaționale și,    începând cu ora 20.00, Palatul Victoria va fi iluminat în albastru în semn de solidaritate față de persoanele afectate de această boală. Guvernul României susține demersurile întreprinse pentru cunoașterea, înțelegerea și tratarea tulburărilor din spectrul autismului, inclusiv prin intermediul consultărilor derulate de către premierul Viorica Dăncilă și reprezentanții asociațiilor de sprijin pentru persoanele cu autism.

Reamintesc faptul că în urma consultărilor, Guvernul a luat o serie de măsuri menite să răspundă solicitărilor acestora.

Astfel, au fost revizuite  criteriile medico-psihosociale de încadrare în grad de handicap și tip de handicap pentru a fi introduse și persoanele care suferă de afecțiuni rare, au fost introduse noi afecțiuni din grupa bolilor rare care au un impact asupra autonomiei și funcționării persoanei – narcolepsia, angiodemul ereditar, mastocitoza și fenilcetonuria – între criteriile de încadrare în grad de handicap.

În lume, unul din 68 de copii suferă de această tulburare. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educaţie Suntem părinți și avem datoria de a fi responsabili atât față de copiii noștri, cât mai ales față de copiii afectați de astfel de tulburări. Trebuie să înțelegem că vorbim despre o afecțiune despre ale cărei cauze nu se prea știe nimic și nu există tratamente minune. Așadar, noi trebuie să învățăm cum putem ajuta.

Deputat Mirela Furtună

Membru al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României

Secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.