Click pentru a te abona

Guvernul României: HOTĂRÂRE pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiții „Pod supendat peste Dunare în zona Brăila”, județele Brăila și Tulcea

0 Shares

Podul suspendat are o lungime totala de de 1.974,30 m cu o deschidere centrala de 1.120,00 m și două deschideri laterale de 489,65 și 364,65 m. Gabaritul pe verticală va fi de 38 m de la nivelul de inundații maxim îndeplinind criteriile de navigație pe Dunăre. Podul suspendat este urmat de al doilea viaduct de 110 m lungime, care se termină la km 6+680,52.

După trecerea pe malul drept al Dunării, s-a prevăzut stația de taxare în zona km 7+350. Proiectul zonei stației de taxare s-a bazat pe datele studiului de trafic și include pentru fiecare sens de mers două benzi de autoturisme și una pentru vehicule de mare tonaj, pentru un total de șase benzi, în cazul în care se va stabili în viitor introducerea taxării.

Banda mediană pentru autovehicule are o lățime de 3.5 m, iar benzile laterale destinate traficului vehiculelor de mare tonaj au o lățime de 6,0 m.

Pe partea exterioară a stației de taxare a fost prevăzută o bandă auxiliară de serviciu, care ar putea să fie folosită și în cazul tranzitului unui transport special. Stația de taxare va fi protejată de o copertină cu o înălțime de liberă trecere de 5,50 m. Stația de taxare este dimensionată în funcție de traficul viitor rezultat din studiul de trafic.

Ca urmare, între podul suspendat și sensul giratoriu spre Măcin cele două secțiuni de drum înainte și după stația de taxare sunt cu trei benzi pe fiecare sens, pe o lungime totală de 846 m. După stația de taxare, drumul se continuă până la km 7+940 unde s-a prevăzut o intersecție care să asigure legătura spre localitatea Măcin.

La km 7+940 este un sens giratoriu de 50 m diametru de unde începe drumul de legătură cu Măcin. După sensul giratoriu, se face trecerea de la două benzi pentru fiecare sens de mers la o singură bandă pentru fiecare sens de mers, soluție care a fost adoptată atât pentru drumul care face legătura cu localitatea Măcin, cât și pentru drumul principal în continuare spre Jijila.

Pentru vehiculele care vin dinspre Brăila și merg către Măcin, în baza datelor studiului de trafic, a fost prevăzută o bandă directă de virare spre dreapta în vederea reducerii numărului de vehicule care intră în sensul giratoriu. Începând din acest punct până la km 18+350, drumul se desfășoară pe o suprafață plană cu un rambleu de minim de 1,5 m peste nivelul zonelor înconjurătoare. Această secțiune este caracterizată prin rețele dense de drumuri de exploatare/agricole și canale de irigații, ce sunt traversate de poduri și podețe. La km 18+700 s-a prevăzut un sens giratoriu cu diametru exterior de 50 metri, ce asigură legătura în siguranță cu DN 22 între localitățile Jijila și Măcin.

Traseul drumului proiectat se termină la km 19+095, în DN22, spre Tulcea.

La proiectarea drumului s-a avut în vedere eliminarea tuturor acceselor directe ale drumurilor agricole/exploatare la drumul principal. De asemenea întreaga rețea de drumuri de exploatare/agricole a fost menținută, traversările dintr-o parte în alta a drumului proiectat fiind asigurate prin proiectarea de pasaje ce au fost prevăzute de-a lungul întregului traseu.

Proiectul are ca scop realizarea podului supendat peste Dunare în zona Brăila și conexiunea acestuia cu drumurile naționale existente. Drumul proiectat se execută pe teritoriul administrativ al localităţilor Brăila şi Vădeni (judeţul Brăila) şi Smârdan, Jijila (judeţul Tulcea). Traseul drumului începe la intersecția DN2B Buzău-Brăila-Galați cu șoseaua Baldovinești km 110+334.10 de pe DN2B și se conectează cu DN22 Râmnicu Sărat-Brăila-Tulcea la km 108+310.80 de pe DN 22 în zona localității Jijila, având o lungime totală de 19,095 km.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com