Click pentru a te abona

Guvernul României a semnat HG pentru trecerea Ro-Ro între localitățile Isaccea (România) și Orlovka (Ucraina), precum și a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea

1 Shares

*Art. 1. – (1) Se aprobă deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicație de pasageri și marfă în regim de bac și pietonal între localitățile Isaccea (România) – Orlovka (Ucraina) şi a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea, în condițiile legii.
(2) Punctul de trecere a frontierei şi biroul vamal prevăzute la alin. (1) se dau în folosinţă după realizarea infrastructurii şi asigurarea utilităţilor necesare în vederea desfășurării în bune condiţii a traficului de frontieră, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Luând în considerare prevederile art. 2 şi 3 din Acordul dintre Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene, semnat la Kiev la 2 februarie 2006, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 675/2006, având în vedere prevederile Acordului încheiat prin schimb de note verbale între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicație de pasageri şi marfă în regim de bac, între localităţile Isaccea (România) şi Orlovka (Ucraina), semnat la Kiev la 28 mai 2015 şi la Bucureşti la 5 iunie 2015, publicat prin Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 308/2016 și intrat în vigoare la data de 12 octombrie 2015 conform art. 11 din Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 2543/2015 privind intrarea în vigoare a unor tratate internaționale,
în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 alin. (1) și art. 10 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 7 alin. (2) și art. 8 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, cu modificările și completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. – (1) Se aprobă deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicație de pasageri și marfă în regim de bac și pietonal între localitățile Isaccea (România) – Orlovka (Ucraina) şi a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea, în condițiile legii.
(2) Punctul de trecere a frontierei şi biroul vamal prevăzute la alin. (1) se dau în folosinţă după realizarea infrastructurii şi asigurarea utilităţilor necesare în vederea desfășurării în bune condiţii a traficului de frontieră, în conformitate cu reglementările în vigoare.
(3) Punctul de trecere a frontierei şi biroul vamal prevăzute la alin. (1) vor avea regim de funcționare permanent.
Art. 2. – (1) Ministerele şi alte autorităţi publice cu atribuţii la trecerea frontierei de stat asigură, cu încadrarea în mumărul maxim de posture aprobat potrivit legii, posturile necesare pentru efectuarea controlului pentru trecerea frontierei de stat.
(2) Spaţiile, utilate corespunzător, pentru desfăşurarea activităţii de control la punctul de trecere a frontierei între localităţile Isaccea (România) şi Orlivka (Ucraina), conform anexelor nr. 1 și 2, se asigură cu titlu gratuit de către administratorul punctului de trecere a frontierei, conform legii.

(3) Costurile cu utilităţile aferente se achită de către administratorul punctului de trecere a frontierei şi se recuperează de la fiecare instituţie în parte, pe bază de protocol, în condiţiile legii.
Art. 3. – Cheltuielile de personal, pentru dotări şi alte amenajări specifice se suportă de fiecare instituție care desfăşoară activităţi în punctul de trecere a frontierei între localităţile Isaccea (România) şi Orlovka (Ucraina), cu încadrarea în creditele bugetare anuale aprobate, potrivit legii.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com