Click pentru a te abona

Guvernul liberal readuce austeritatea: disponibilizări masive, tăieri de salarii, creșterea fiscalității, sărăcirea celor mulți

219 Shares

Este interesant cât de ușor se repetă istoria! Vă amintiți de momentul celebru din 2009 când Lucian Croitoru de la BNR anunța, în fapt, exact tăierile de salarii care aveau să fie „executate” în 2010 de guvernarea Băsescu-Boc ?!

Ei bine, acum, în anul de grație 2020, cu doar două săptămâni înainte de niște alegeri care se fac în pofida oricăror situații dramatice(!) a ieșit economistul şef al BNR, Valentin Lazea, care a spus că, în opinia sa, în actuala stare de pandemie, șomajul va crește foarte mult, mai ales în mediul privat,  săptămâna de lucru s-ar putea reduce la 4 zile pentru bugetari, și s-ar realiza o economie – reducerea cu o cincime a salariului acestora (adică tăierea cu 20% a salariilor).

”Nu este corect ca anumite categorii – constructori, informaticieni – să nu plătească anumite impozite”a mai spus oficialul BNR printre alte atenționări referitoare la creșterea TVA sau blocarea angajărilor.

Așadar, ceea ce „Pe-Se-De-ul” a tot spus mereu cum că intenția partidelor de dreapta de  tăia din nou salarii, venituri, de a face concedieri, de a mări taxele și impozitele, inclusiv TVA-ul, de a adânci în sărăcie populația țării se adeverește mai devreme decât ar fi dorit liberalii printr-o scăpare(?!) a unui oficial BNR.

S- demonstrat de-a lungul timpului că toate economiile consolidate nu au adoptat măsuri de austeritate pentru redresare economică, dimpotrivă, au încurajat și susținut consumul prin menținerea/majorarea puterii de cumpărare, ceea ce a susținut vânzările și evident producția de bunuri, au susținut mediul de afaceri care s-a putut ridica din genunchi și și-au putut menține angajații care si-au hrănit familia în limitele decenței.

Toate acestea întâmplându-se într-un cadru civilizat, fără umori și apelative grosiere, cu conștiința curată că „unde-i lege nu-i tocmeală’. Lucru care la noi, în mod vădit, nu se întâmplă (a se vedea legea dublării alocațiilor și legea creșterii pensiilor inițiate și votate de PSD)

Guvernele din întreaga Europă au injectat sute de miliarde de euro în economiile naționale, nu ca-n România, pe care Iohannis și Orban au dus-o pe ultimul loc în UE din perspectiva relansării economice, dat fiind ”sprijinului” minuscul alocat – doar 2,5% din PIB!

Cine nu învață din greșelile istoriei e condamnat să le repete! Românii pot opri austeritatea! Pot să-și protejeze viața și familia! Pe 6 Decembrie 2020 trebuie să sancționeze toate derapajele guvernării liberale.

Mirela Furtună, candidat PSD Tulcea pentru Camera Deputaților

Comandat de Partidul Social Democrat Organizația județeană Tulcea CMF 11200020

219 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com