Click pentru a te abona

Guvernul lansează Programul de susținere a companiilor mari în valoare de 8 miliarde de lei. Prioritatea PNL este consolidarea economică și reluarea tuturor activităților

155 Shares

Guvernul a aprobat memorandumul prin care se alocă 8 miliarde cu efect de multiplicare în economie de 28 miliarde de lei pentru sprijinirea marilor companii din România, astfel încât acestea să treacă peste criza economică generată de criza sanitară. Ne asigurăm în felul acesta că marile companii își păstrează liniile de producție, își păstrează contractele și, cel mai important, își păstrează toți angajații. 

Vorbim despre trei măsuri importante: Companiile mari urmează să primească din partea statului român o garanție care acoperă în proporţie de maximum 90% necesarul de garantare pentru credite noi şi credite acordate de către bănci comerciale pentru realizarea investițiilor și/sau pentru susţinerea activității curente a companiilor.

A doua măsură constă în acordarea de finanţări cu componentă de ajutor de stat în numele şi contul statului pentru compania afectată de pandemia Covid în scopul realizării investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţilor curente şi se dorește cumularea creditelor de investiţii cu cele de susţinere a activităţii curente, de capital de lucru.

Deasemenea, s-a decis acordarea de produse cu componentă de minimis, concret, Guvernul să compenseze dobânda la creditele în derulare, să subvenționeze dobânzile la creditele noi și să acorde plafoane de garantare cu componentă de minimis pentru creditele de capital de lucru acordate de băncile comerciale.

Beneficiarii acestor produse sunt persoanele juridice de drept privat înființate în baza Legii societăților nr. 31/1990. Se încadrează în categoria IMM-urilor dacă au cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei în anul 2019 sau se încadrează în categoria întreprinderilor mari – şi aici a fost adăugată încă o categorie de companii care au fost cumva lăsate în afară de programul IMM şi de celelalte programe: companiile care sunt întreprinderi afiliate sau parteneri şi care au peste 250 de angajaţi.

Așadar, acum, prin acest program, se poate spune că au fost cuprinse cam toate companiile din România care pot să aibă acces la aceste credite de finanţare. Mai trebuie adăugat faptul că Programul urmează să devină operațional în cca. 3-4 săptămâni.

Gudu Vasile/Deputat PNL

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com