Click pentru a te abona

Guvernul Iohannis/Orban a început tăierile (nu de taxe sau impozite, ci de angajaţi). Blocaje, disponibilizări, concedieri masive.

425 Shares

De săptămâna trecută Guvernul Iohannis/Orban a început tăierile, dar nu de taxe sau impozite, ci de angajaţi. După ce au reuşit contraperformanţa să taie finanţările pentru proiectele aflate în derulare, prin restructurarea guvernului şi comasarea ministerelor, dublată de demiterea tuturor celor cu funcţii de conducere, acum au început şi disponibilizările masive.
Este inacceptabil să blochezi plata burselor pentru etnicii români din Ucraina, care învaţă în limba română, sau să blochezi plăţile pentru proiectele aprobate spre finanţare pentru românii din afara graniţelor, dar acestea sunt primele efecte ale unei reorganizări fără cap şi o dovadă în plus a importanţei pe care o acordă actualii guvernanţi diasporei.
Revenind, însă, avem prima dovadă palpabilă că actualul Guvern va disponibiliza un număr mare de angajaţi.

A apărut în dezbatere publică Hotărârea de Guvern care prevede modul de reorganizare prin comasare al Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Turismului şi Ministerului Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Toate cele patru ministere aveau în organigramă un număr total de 1.806 angajaţi, exclusiv demnitari şi cabinetele acestora. Conform HG-ului pus în dezbatere publică, noul minister, denumit Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, va avea un număr total de angajaţi de 1.146 plus 49 de posturi pentru demnitari şi cabinetele acestora.

Practic, în prag de iarnă, aşa ca înainte de sărbători, Guvernul Iohannis/Orban disponibilizează 660 de persoane.

Sigur, mai apar câteva probleme de ordin practic, respectiv cum vor fi aceşti angajaţi disponibilizaţi, având în vedere că majoritatea au obţinut locurile prin concurs, cei mai mulţi cu mult înaintea Guvernării PSD?

E o întrebare extrem de serioasă pentru actualul ministru al Economiei, domnul Virgil Popescu: care vor fi criteriile prin care 660 de angajaţi prin concurs vor fi trimişi acasă? Va fi un concurs pentru toţi angajaţii şi cei mai buni vor rămâne sau se va tăia din pix?

Orice variantă vor aplica, oamenii vor contesta concursurile sau pur şi simplu vor da în judecată Guvernul şi vor câştiga, exact cum s-a întâmplat şi în timpul Guvernului Băsescu/Boc.
Presupun că la aceste întrebări importante chiar nu se sinchisesc să răspundă domnii de la guvernare. Chiar dacă angajaţii disponibilizaţi vor câştiga procesele, acest lucru se va întâmpla peste un an sau doi, iar atunci poate nu vor mai fi ei la guvernare.

Până vom afla răspunsul la felul în care vor să facă restructurarea în sistemul administraţiei publice centrale, rămâne un adevăr negat de PNL înainte de preluarea guvernării; urmează concedieri masive, a început sezonul tăierilor, primul lot de 660 se pregăteşte deja să plece acasă.

Mai avem, însă, o şansă la vot ca să schimbăm ceva. Nu o rataţi, votaţi cu inima!

Deputat PSD Radu Anișoara/Declarație politică

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com