Click pentru a te abona

Gudu Vasile: “Imixtiune versus responsabilitate, imparțialitate și independență”

0 Shares

 “Toată lumea este de acord că îmbunătățirea sistemului judiciar este necesară, dar care sunt condițiile pentru realizarea acesteia? Avem un proiect de modificare a legilor justiției avizat negativ de CSM și câteva pagini de declarații ale celor interesați sau vizați, pro și contra. Asistăm la apărarea consolidarea și apărarea statului de drept, la susținerea neutră a unor interese sau la o vădită imixtiune a politicului în inima sistemului judiciar? ” se întreabă Gudu Vasile, deputat PNL Tulcea în cadrul unei declarație politice făcute astăzi, 4 octombrie, a.c. în Camera Deputaților.

“Vin astăzi în fața domniilor voastre cu un mesaj care se dorește a fi un semnal de alarmă pentru noi toți, în calitate de reprezentanți ai cetățenilor și de membri ai forului legislativ, în speranța că ne vom uni forțele și ne vom pune în slujba stabilirii unei ordini necesare democrației.

Asistăm, de o lungă perioadă de timp, la tot felul de imixtiuni vădite sau declarate, dovedite sau nu, dintre care unele devin de notorietate, despre altele doar se speculează, dar ele există și reprezintă un atac grav la statul de drept. Democrația, statul de drept, independența justiției riscă să devină simple sintagme dacă vor continua imixtiunile acolo unde ar trebui să dăinuie responsabilitatea și imparțialitatea.

Toată lumea este de acord că îmbunătățirea sistemului judiciar este necesară, dar care sunt condițiile pentru realizarea acesteia? Avem un proiect de modificare a legilor justiției avizat negativ de CSM și câteva pagini de declarații ale celor interesați sau vizați, pro și contra.

Asistăm la apărarea consolidarea și apărarea statului de drept, la susținerea neutră a unor interese sau la o vădită imixtiune a politicului în inima sistemului judiciar?

Absența domnului Tudorel Toader de la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, în care s-au dezbătut legile justiției în vederea emiterii avizului, nu poate fi motivată. Domnul ministru al justiției nu este un garant al independenței justiției și un veritabil susținător al propunerilor făcute?

Dragi colegi, nu putem rămâne simpli spectatori ai războiului dintre declarațiile apărute în spațiul public referitoare la justiție. Avem nevoie de un cadru legislativ adecvat și de un echilibru al puterilor în stat. Nu putem tolera la nesfârșit un ministru al justiției care ține lecții de drept îmbrăcat în haina de partid.

Sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră are încredere în propriile capacități. Când este vorba de supremația legii, delimitarea între stat și partidele politice este trăsătura esențială a statului de drept” a concluzionat deputatul tulcean, Gudu Vasile.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com