Click pentru a te abona

Gudu Vasile, Deputat PNL: Felicitări aluminiștilor tulceni la împlinirea a 45 de ani de la înființare

4 Shares

Alum Tulcea a sărbătorit împlinirea a 45 de ani de existență, prilej cu care doresc să felicit toate generațiile de aluminiști tulceni care-au reușit să lucreze la standarde europene și să ducă numele aluminei românești peste hotarele țării noastre. Am participat cu mândrie la evenimentele prilejuite de aniversare și doresc să reiterez faptul că Alum Tulcea este cel mai mare producător român de alumină calcinată, utilizată pentru obţinerea aluminiului. Compania este unul dintre principalii furnizori de materie primă ai combinatului Alro Slatina și a principalelor pieţe externe de profil.

Proiectele de modernizare, începute în 2007, au dus la o creștere semnificativă a eficienței globale, a calității produselor și a capacității de producție, precum și la reducerea costurilor de producție, punând în același timp un accent deosebit pe siguranța operațională și a angajaților. Investițiile au acoperit două domenii majore: tehnologia și mediul. În perioada 2007-2009, ALUM și-a construit rețeaua internă de gaze naturale și a convertit sistemele de ardere ale cazanelor de abur și ale calcinatoarelor de la utilizarea păcurii la utilizarea gazelor naturale. În plus, compania a mărit capacitatea de producție a calcinatorului static și a achiziționat și montat echipamente pentru eficientizarea fluxului tehnologic, conform informațiilor făcute publice de board-ul uzinei.

Din 2009 până în prezent, Compania a investit în tehnologie și în măsuri de protecție a mediului, reducând emisiile și cantitatea de apă utilizată pentru procesele tehnologice, precum și în creșterea siguranței operaționale a haldei de șlam. Investițiile au acoperit, de asemenea, măsurile de siguranță operațională a echipamentelor, creșterea eficienței energetice și punerea în funcțiune a echipamentelor de ultimă generație care au permis ALUM să își diversifice portofoliul de produse.

Pentru toate aceste realizări doresc să adresez cele mai sincere felicitări tuturor celor care au realizat toate aceste performanțe.

Vasile Gudu, Deputat PNL Tulcea

4 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com