Click pentru a te abona

Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Tulcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au finalizat cercetările într-un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri, săvârșite de o grupare infracțională specializată în procurarea și comercializarea de droguri.

La 5 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea si procurorul D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Tulcea au sesizat instanța de judecată, cu privire la trei bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 27 ani din Tulcea și Galați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (art. 16 al. 1 din Legea nr. 194/ 2011) și trafic de droguri de risc (art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/ 2000).

Cei trei bărbați, în perioada 2016-2017, au efectuat operațiuni ilicite cu substanțe cu proprietăți psihoactive, în sensul procurării și comercializării de substanțe interzise către dealeri și către consumatorii din municipiul Tulcea.

La data de 30.01.2017, polițiștii antidrog au organizat un flagrant cu sprijinul structurii de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, fiind identificat bărbatul de 27 ani, care deținea în autoutilitară cantitatea de 217,62 gr. fragmente vegetale, cumpărate de la un bărbat de 26 ani din Galați.

La 13.03.2017 au fost efectuate percheziții la locuințele folosite de cei trei tineri, ocazie cu care au fost identificate diverse substanțe cu proprietăți psihoactive.

Cei trei tineri au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv și s-a propus luarea măsurii confiscării speciale a sumelor de bani dobândite din vânzarea produselor cu efecte psihoactive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.