Click pentru a trimite e-mail

Gripă aviară la Sulina

0 Shares

*Tulcea — 4 focare active (Crișan, Periprava și C.A. Rosetti, Sulina), 1 focar stins (Pardina); Prahova — 2 focare active (Loloiasca și Balta Doamnei); Bacău — 1 focar activ (Municipiul Bacău); Brașov — 1 focar activ (Ucea de Jos); Mureș — 1 focar activ (Sâncraiul de Mureș); Constanța — 2 focare active (Almălau)

gripa-aviara

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat Influența Aviară în localitatea Sulina. Ca urmare, în cadrul ședinței Comitetului Local de Combatere a Bolilor, care a avut loc luni, 13 februarie, la sediul Instituției Prefectului — județul Tulcea, au fost dispuse măsuri de stabilire a zonei de protecție și de supraveghere ce se vor aplica în acest focar.

A fost instituită o zonă de protecție pe întreg teritoriul localității Sulina, iar pe o rază de 10 km de la focar s-a instituit o zonă de supraveghere, în raza localității Cardon — unitatea administrativ — teritorială C.A. Rosetti.

În zonele menționate, D.S.V.S.A. Tulcea va face recensământul tuturor exploatațiilor cu păsări, iar veterinarul oficial va inspecta exploatațiile comerciale și pe cele noncomerciale cu păsări.

Proprietarii/agenții economici crescători/deținători de păsări au următoarele obligații:

— păsările domestice și alte păsări captive trebuie să fie închise în adăposturi, pe toată

perioada de risc, pentru a se minimaliza contactul acestora cu păsările sălbatice;

Un număr de 12 focare de gripă aviară au fost confirmate până în prezent, în România, la păsări domestice, în șase județe, 1.102 păsări din diferite specii fiind moarte din cauza bolii sau ucise, conform procedurilor, a anunțat, luni, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

— cazurile de îmbolnăvire sau moarte la păsări sau scăderea semnificativă a parametrilor de producție în exploatațiile din zona de restricție vor fi imediat raportate la D.S.V.S.A. Tulcea;

— cadavrele păsărilor moarte vor fi izolate și depozitate în locuri sigure, fiind anunțat medicul veterinar de liberă practică împuternicit;

— vehiculele și echipamentele utilizate pentru transportul păsărilor domestice vii sau al altor păsări captive, carnea, furajele, gunoiul și așternutul, precum și orice alt material sau substanță pasibile să fie contaminate vor fi dezinfectate sub supravegherea medicului veterinar;

— accesul persoanelor în exploatațiile comerciale se va face numai cu respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate.

D.S.V.S.A. amintește că nerespectarea acestor dispoziții poate fi sancționată cu amenzi de până la 6.000 de lei.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com