Click pentru a te abona

Gradul de evoluţie a unei naţiuni se măsoară cel mai bine prin grija şi respectul faţă de persoanele vârstnice

19 Shares

Am participat cu respect și considerație față de persoanele vârstnice care ne deschid mereu noi orizonturi cu înțelepciunea și experiența lor de viață, la adunarea festivă organizată de Instituția Prefectului dedicată  Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Consider că este un moment care prilejuieşte reconsiderarea respectului şi a preţuirii pe care societatea  noastră, în general, le acordă acestei categorii de vârstă și doresc să-i asigur pe seniorii noștri că suntem conștienți de faptul că domniile lor se așteaptă ca acțiunile noastre să fie fundamentate de buna credință, de felul în care ne-au învățat ei să privim și să desăvârșim politica unui stat modern aflat în fața provocărilor vremurilor. Cred că fiecare generație a avut parte de astfel de provocări și mai cred că trebuie să ne asumăm temeinicia unor hotărâri, a unor fapte în deplin acord cu învățăturile seniorilor noștri în deplină concordanță cu nevoile timpului actual. Trebuie să avem curajul să ne asumăm, să avem responsabilitatea de a face lucrurile în așa fel încât generația noastră, generațiile care vin după noi să poată continua dezvoltarea unei națiuni unite. Cu respectul și prețuirea cuvenită pentru cei care ne-au învățat și continuă să ne ofere cele mai înțelepte sfaturi.

Fiecare societate are obligaţia de păstra o memorie vie a trecutului său istoric şi de a-şi întreţine identitatea şi valorile naţionale. A le respecta anii de viaţă şi experienţa acumulată, a le acorda un loc binemeritat în societate înseamnă a avea grijă de identitatea noastră cultural-istorică, de rădăcini. Fără ei, părinţii şi bunicii noştri, fără o legătură puternică care să ne unească, suntem fără rădăcini și fără de ramuri dădătoare de speranță.

Cred cu convingere că gradul de evoluţie a unei naţiuni se măsoară cel mai bine prin grija şi respectul faţă de persoanele vârstine şi prin nivelul de educaţie al copiilor, prin felul în care înțelem să armonizăm aceste două elemente extrem de importante pentru devenirea noastră.

Avem obligaţia de a iniţia şi susţine proiecte de lege în sprijinul acestor categorii sociale şi socioprofesionale, acesta fiind modul prin care ne putem arăta consideraţia şi preţuirea pentru cei care ne-au ales şi aşteaptă de la noi să punem umărul la crearea unei vieţi mai bune în România.

Persoanele vârstnice, pensionarii de astăzi sunt părinţii noştri, sunt bunicii, sunt rudele noastre, sunt dascălii care ne-au învățat slova, sunt oamenii care ani la rând, prin eforturi şi sacrificii, şi-au făcut datoria faţă de noi şi faţă de ţară.

Și mă plec cu prețuire statornică în fața dumneavoastră și vă mulțumesc pentru tot.

Deputat PSD, Mirela Furtună/Declarație de presă

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com