Click pentru a te abona

Gazul rusesc n-a mai trecut prin Dobrogea. Isaccea este cel mai important punct de intrare a gazelor în România

488 Shares

Începând cu data de 1 Ianuarie 2020, gazele rusești n-au mai trecut prin conductele din Dobrogea chiar dacă Rusia și Ucraina au semnat acordul de prelungire a tranzitului de gaz rusesc spre Europa prin sistemul de conducte din Ucraina, la care este legat cel din România.
Site-ul Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, afișează cifrele care atestă faptul că pe niciuna dintre cele trei conducte de tranzit Isaccea-Negru Vodă nu a circulat gaz rusesc dinspre Ucraina spre Bulgaria-Grecia (01.01.2020= zero și la intrare în țară, la Isaccea, și la ieșire, în punctul Negru Vodă).

Gazele ruseşti nu mai trec prin România, pe ruta Isaccea-Negru Vodă, spre Bulgaria, după ce contractul cu Gazprom a expirat pentru unul dintre fire la sfârşitul anului trecut, însă importurile în România se desfăşoară normal, a declarat pentru AGERPRES, Ion Sterian, directorul general al Transgaz.
Pe de altă parte, Bulgaria, care era principalul destinatar al gazului rusesc care tranzita Dobrogea, a anunţat pe 30 decembrie că va primi gaze din Rusia prin noua conductă Turkstream, din ianuarie.

Această conductă aduce gaze din Rusia prin Marea Neagră, ceea ce va însemna economii pentru Bulgaria.
Isaccea este cel mai important punct de intrare a gazelor în România, cu o capacitate de 8,6 metri cubi pe an, de peste două ori mai mare decât cea de la Medieșul Aurit și de 6 ori mai ridicată decât cele de la Csanadpalota, Ungheni sau Ruse. La Isaccea există patru conducte, trei dedicate exclusiv exportului prin celălalt punct de ieșire, Negru Vodă, aflat la granița cu Bulgaria (1, 2 și 3).

În anul 2018, Transgaz a obținut venituri de 325 milioane lei din activitatea de transport internațional (prin conductele Isaccea-Negru-Vodă 1, 2, și 3), aproape o treime din cele 1,17 miliarde venituri din activitatea de transport intern sau peste 20% din veniturile operaționale ale Transgaz. începând cu 1 ianuarie 2019, Gazprom a redus volumul de gaze care tranzitează Dobrogea în urma punerii în funcțiune a TurkStream 1 iar la 1 ianuarie 2020, tranzitul gazului rusesc prin Dobrogea, s-a oprit.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com