Click pentru a trimite e-mail

Garda de Coastă:Contrabandă cu pește și haine de firmă din Turcia

5 Shares

*peste 500 de kilograme de pește fără documente *la Vama Veche – 210 articole de îmbrăcăminte, mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, fără documente de proveniență

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență a Sectorului P.F. Tulcea, trei cetățeni români care transportau peste 500 de kilograme de pește, fără documente legale.

peste-braconat-2

* În data de 24.01.2017, în jurul orei 18:00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, acționând în baza unei informații, au depistat pe raza localității Tulcea, doi cetățeni români, domiciliați pe raza județului Tulcea, care transportau cu o autoutilitară marca Dacia Logan, o cantitate însemnată de pește.

În urma controlului, în autoutilitară a fost găsită cantitatea de 480 de kilograme de pește din speciile știucă, caras, singer, șalău, lin, babușcă, biban, plătică, cosaș și novac, în stare proaspătă, în valoare totală de 2.348 lei, pentru care bărbații nu au putut prezenta documente de însoțire. Persoanele în cauză, A.I. în vârstă de 69 ani și A.A. în vârstă de 60 ani, au declarat că peștele a fost colectat în ziua respectivă de la diverși pescari autorizați, dar nu au solicitat documente legale pentru acesta.

* Tot în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, polițiștii de frontieră l-au depistat, în data de 21.01.2017, pe B.S. în vârstă de 46 ani, domiciliat pe raza județului Tulcea, în timp ce transporta pe o sanie, doi saci voluminoși.

În urma controlului, în cei doi saci a fost găsită cantitatea de 55,4 kilograme de pește din speciile știucă, caras, singer, șalău și crap, în stare proaspătă, în valoare totală de 238 lei pentru care persoana respectivă nu au putut prezenta documente de proveniență și transport.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de pește, care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit’, faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. h din O.U.G. 23/2008.

*Articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Vama Veche

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetățean turc care a încercat să introducă ilegal în țară peste 200 articole de îmbrăcăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 25.01.2017, în jurul orei 05.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul turc D.R. , în vârstă de 47 de ani, șofer al unui autocar, care efectua curse pe ruta Turcia — România.

Acționând în baza unei informații, polițiști de frontieră au procedat la verificarea autocarului, ocazie cu care au descoperit, în locurile destinate bagajelor, 9 pungi de culoare neagră, care conțineau 210 articole de îmbrăcăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Conducătorul autocarului, care nu deținea documente de proveniență pentru bunurile transportate, a declarat că le-a cumpărat dintr-un târg din Istanbul, contra sumei de 1.000 de dolari, cu scopul de a le comercializa în România, pe raza județului Brăila.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate’, faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com