Click pentru a te abona

România si Austria vor asigura Secretariatul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii

8 Shares

România va prelua, în parteneriat cu Austria, Secretariatul SUERD/Danube Strategy Point pentru o perioada de trei ani conform unui raport al MAE. Detalii despre acest subiect ne-a oferit deputatul social democrat Mirela Furtună:

“România a obținut la reuniunea comună a Comitetului de Monitorizare a Programului Transnațional Dunărea și a coordonatorilor naționali din statele membre ale Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) desfășurate la Split – Croația, preluarea și asigurarea, în parteneriat cu Austria, a Secretariatului SUERD/Danube Strategy Point.

Decizia privind aprobarea proiectului comun româno-austriac pentru reînfiintarea Secretariatului SUERD a fost adoptata prin consens, iar initiativa depunerii acestei candidaturi de catre țara noastră a aparținut Grupului de Lucru Interministerial coordonat de Ministerul Afacerilor Externe prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene și Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice, organism care are rolul de a contribui la elaborarea pozițiilor naționale și a documentelor de planificare strategică referitoare la SUERD.

România si Austria – state co-inițiatoare ale SUERD – doresc o consolidare a cooperării sub egida acestei macro-strategii, acesta fiind motivul convenirii acestui parteneriat pentru găzduirea în comun a secretariatului SUERD pentru o perioada de trei ani conform analizelor efectuate de MAE.

Structura va avea două birouri, la București și la Viena, găzduite de către Ministerul Dezvoltării și, respectiv, de Primăria din Viena iar asigurarea secretariatului este importantă și prin prisma preluării de către România a Președinției SUERD, începând cu 1 noiembrie 2018, pentru o perioadă de un an.

De asemenea, operaționalizarea Secretariatul SUERD, cu sprijinul Programului Transnațional Dunărea și al Comisiei Europene, va permite consolidarea parteneriatelor între toți actorii implicați în implementarea strategiei. Bugetul propus al proiectului este de aproximativ 3,9 milioane euro, iar România beneficiază de 1,4 milioane euro.

Secretariatul SUERD va acorda sprijinul sau viitoarelor Președintii în procesul de revizuire și, ulterior, de implementare a Planului de Actiune al Strategiei. Secretariatul SUERD va contribui si la promovarea de catre Presedintia româna a SUERD a unor obiective precum transpunerea în practica a proiectelor strategice comune între statele membre și urmărirea atingerii țintelor propuse pentru valorificarea potențialului Dunării, asigurarea dezvoltării economice și a coeziunii teritoriale în aceasta macroregiune.

La Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii participa paisprezece state: noua state membre ale Uniunii Europene (Austria, România, Bulgaria, Cehia, Croatia, Germania – ca stat federal si prin landurile Baden-Wurttemberg si Bavaria, Slovacia, Slovenia, Ungaria) si cinci state terte (Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Serbia, Republica Moldova si Ucraina)”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com