Click pentru a te abona

Garda de Coastă a participat la Exercițiul ESDC 19. Exercițiul demonstrativ pentru stoparea migrației ilegale

129 Shares

În data de 23.05.2019, Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, a participat cu forţe şi mijloace de mobilitate navală și terestră la Exercițiul demonstrativ în Marea Neagră cu mijloace de mobilitate navală și aeriană pentru stoparea migrației ilegale” (ESDC 2019). Activitatea a fost organizată de către Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare, în parteneriat cu academiile navale “Mircea cel Bătrân” şi “Nicola Vaptsarov” din Varna.

Exercițiul s-a desfășurat sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Gărzii de Coastă, Administrației Porturilor Maritime Constanța și Primăriei Municipiului Constanța.

De asemenea, la activitate au participat forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului General de Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General de Aviație și Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Scopul acestui eveniment a fost de a prezenta activitatea desfășurată de către instituțiile Ministerului Afacerilor Interne pentru gestionarea unei situații de criză generate de un aflux de imigranți la frontiera maritimă.

Exercițiul s-a desfășurat prin simularea gestionării unui aflux masiv de imigranți, activându-se astfel Centrul de integrare a activităților de control la trecerea frontierei de stat, de protecție a sănătății publice și de clarificare a situației străinilor care se prezintă la frontieră, în baza OUG 53/2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariției la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranțisub coordonarea Poliției de Frontieră, unde s-a urmărit modalitatea de acțiune în comun a tuturor reprezentanților instituțiilor cu atribuții specifice, conform planului de măsuri întocmit în acest sens.

Cu această ocazie a fost testată capacitatea de coordonare, intervenție și comunicare între forțele participante, care potrivit competențelor, se implică în gestionarea unor astfel de situații.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com