Click pentru a trimite e-mail

Gala „Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România, 2019“, la 141 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria-Mamă,România

784 Shares

autor Geta Negrișanu

*Ziua de 14 noiembrie 1878 are o importanță deosebită în istoria României și, în special, a Dobrogei. La sfârșitul secolului al XIX-lea, Dobrogea a revenit statului român după terminarea războiului ruso-otoman din perioada 1877-1878, consemnat în istoria României drept Războiul de Independență.
*În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 141 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria-Mamă, Consiliul Județean Tulcea, Centrul Cultural „Jean Bart“ și Primăria Municipiului Tulcea, prin Ansamblul Artistic „Baladele Deltei“ au organizat miercuri, 13 noiembrie 2019, la Teatrul Jean Bart, Gala „Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România, 2019“.
În cadrul Galei, au primit plachete aniversare personalități care, prin activitatea desfășurată, au contribuit la promovarea și dezvoltarea județului Tulcea, după cum urmează:
Cultură, Culte – Pr. Balaban Alexandru Octavian, Ștefan Caraman, scriitor , Ion Dore, regizor, Doru Mareș, critic de teatru, Aurel Palade, regizor, Radu Gheorghe, actor
Educație – prof. Elisabeta Albotă, prof. Florin Anastasiu, prof. Eleonora Ispas, prof. Silvia Pârâu, prof. Florentina Romanescu, prof. Li Yangfan, prof. Sun Yuanyuan

Sport – Sorin Andrici, atlet
Sănătate – dr. Elena Chircov, dr. Dumitru Crăciun, dr. Marilena Amalia Cucu, dr. Maria Dumitrache, dr. Iosefina Ghimiș, dr. Nina Ionașcu, dr. Mirela Ivanov, dr. Cecilia Jitea, dr. Laurenția Mariana Militaru, dr. Maria Năstase, dr. Tudor Năstăsescu, dr. Elena Pintilie, dr. Aurelia Terzi și dr. Nicoleta Zamfir.
Invitați speciali au fost Radu Gheorghe și Fuego.

„Anul trecut, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii centenarului scurs de la Marea Unire, am inițiat prima ediție a Galei „Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România”.
Continuăm anul acesta să ne arătăm prețuirea față de cei care excelează în domeniul lor de activitate. Sunt oameni cu care ne mândrim, sunt oameni care contribuie la bunul renume al județului Tulcea. Este o recunoaștere simbolică pe care noi, administrația județeană, o conferim celor care s-au dedicat excelenței în domeniul lor de activitate, oameni care fac societatea noastră mai bogată și mai închegată.
Tulcea este județul care i-a dat țării și chiar universalității, pe George Georgescu, Alexandru Ciucurencu, Gasser Gunther-Frost, Grigore Moisil, Jean Bart, Panait Cerna, Ion Jalea, Ioan Nenițescu, Gheorghe Munteanu – Murgoci sau pe multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin și mă opresc aici, fără a avea pretenția ca am epuizat lista oamenilor geniali cu care județul nostru a contribuit la creșterea prestigiului României.
Astăzi, ne vom arăta recunoștința față de cei contemporani nouă care au merite și rezultate deosebite în artă, medicină, educație sau sănătate. Într-o lume din ce în ce mai dezbinată, într-o societate în care recunoașterea valorii individuale și de grup este lăsată în planuri secundare, încercăm să restabilim adevăratele valori ale societății.
Munca, erudiția, elitismul, punerea în plan secund a propriilor nevoi pentru binele societății sunt atribute ale oamenilor pe care îi veți vedea astăzi pe scenă.
Vă mulțumim pentru eforturile pe care le faceți zi de zi și pentru rolul dumneavoastră într-o societate care, prinsă în vârtejul cotidian al unor vremuri din ce în ce mai agitate și impersonale, trebuie să învețe din nou concepte precum solidaritate sau coeziune socială“, a declarat președintele Horia Teodorescu în deschiderea evenimentului.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com