Click pentru a te abona

Frames: Salvați micile afaceri! Un milion de români riscă să rămână pe drumuri #Salvațieconomia

166 Shares

#SALVAȚIECONOMIA CU FAPTE, NU CU VORBE *Să le dăm patronilor o gură de oxigen pentru a putea plăti angajații *Mecanism de finanțare cu dobândă zero a firmelor afectate de coronacriza economică

În timp ce mediul de afaceri trage semnale de alarmă pe bandă rulantă, autoritățile întârzie să ia măsurile necesare pentru protejarea economiei.

Peste 1 milion de angajați din economia românească riscă să intre în șomaj sau să fie disponibilizați, iar zeci de mii de firme și PFA-uri să se închidă ca urmare a ,,coronacrizei’’ care afectează deja semnificativ România. În numai câteva zile, sute de firme, în special din zona serviciilor către populație, organizării de evenimente și din HORECA și-au suspendat activitatea, fapt care va genera consecințe economice semnificative pe lanțurile de business, arată o analiză realizată de analiștii de la Frames.

#Salvațieconomia trebuie să devină mai mult decât un hashtag pe Linkedin și celelalte rețele sociale. Restricțiile determinate de pandemia de coronavirus COVID-19 crează probleme financiare într-o economie și așa slab capitalizată cum este cea românească.

,,Dincolo de măsurile administrative, sanitare, care au legătură cu stoparea epidemiei, autoritățile trebuie să intervină pentru salvarea business-ului românesc, mai ales a microîntreprinderilor și PFA-urile din domenii precum servicii, turism, transporturi, comerț, evenimente, HORECA, care trec prin clipe grele. Acestea au nevoie de la Guvern de decizii urgente de ajutor, în special în zona de fiscalitate’’, afirmă analiștii de la Frames.

Potrivit acestora, economia se află cu spatele la zid. ,,95% dintre firmele din România sunt microîntreprinderi care au 1-3 angajați maxim și nu dispun de resurse financiare pentru a trece peste această perioadă de restricții. Dacă statul nu îi va ajuta fiscal, prin amânarea plății taxelor, prin credite fiscale, cele mai multe vor intra în blocaj, iar peste 1 milion de angajați vor fi afectați. Unii au fost trimiși deja în concedii fără plată, vor urma șomajul tehnic și disponibilizările’’, declară Adrian Negrescu, managerul Frames.

Un sondaj realizat de firma de consultanță, la comanda Factory 4.0/Academia Industrială, în rândul a peste 300 de companii din majoritatea domeniilor de activitate, arăta zilele trecute că mediul de business a fost prins nepregătit de această coronacriză.

,,Peste 70% dintre manageri declarau că nu au niciun plan de criză. Iar rezultatele negative au început să apară. Pentru că nu aveau niciun fel de buffer financiar, multe au intrat în incapacitate de plată, nu își mai pot onora plățile către parteneri, iar următorul pas va fi să nu mai poată să-și plătească salariile. Până la insolvență și faliment va mai fi un simplu pas’’, a mai spus acesta.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com