Click pentru a te abona

Fotbalul care îndepărtează

0 Shares

Jocul prestat de Steaua în recentul meci cu ACS Poli Timișoara, câștigat de Roș-Albaștri cu 1-0, a scos la iveală o nouă polemică pe tema rolului pe care fotbalul îl are în viața microbistului. Când joacă Steaua, echipa cea mai titrată din România, lumea se așteaptă la spectacol, argumentul fiind unul foarte simplu: „Steaua e Steaua.” Cu alte cuvinte, indiferent de calitatea Ligii 1, Steaua trebuie să țină ștacheta mereu ridicată, pentru că în orice domeniu de activitate oamenii au nevoie de un reper. Când joci la Steaua ai o responsabilitate în plus dată de brandul clădit cu pasiune de-a lungul deceniilor.

De aceea, viziunea pe care antrenorul Laurențiu Reghecampf o are despre fotbalul practicat de echipa sa surprinde într-un mod neplăcut. Iată ce declară el: „Credeți că trebuie să impresionăm pe cineva? Cel mai important lucru e să câștigăm cele trei puncte. Ăsta e obiectivul principal. Nu mă interesează dacă am impresionat sau nu pe cineva. Nu îmi dă nimeni niciun premiu și nu mă felicită nimeni dacă jucăm frumos și nu câștigăm. Cred că acesta este obiectivul nostru, să câștigăm.”

Foto: www.flickr.com

Foto: www.flickr.com

Declarația antrenorului în vârstă de 41 de ani este tristă fie și pentru că vine din partea unui tehnician tânăr, de la care microbiștii așteaptă o altă dinamică a jocului de cuvinte și nu numai. Reghecampf are un sâmbure de dreptate în ceea ce spune, numai că retorica sa este una dezolantă; un fel de „dacă vă convine așa, bine, dacă nu, plecați acasă!”. Nu e de mirare că lumea rămâne din ce în ce mai mult acasă, în loc să se ducă pe stadion să vadă fotbalul pe viu. Cu astfel de abordări, de ce ar trebui să mai plătească bilet? Ca să vadă ce? O zbatere a unor jucători pentru a lua trei puncte? Fotbalul redus doar la punctaj nu va atrage niciodată pe nimeni, cu excepția poate a acelora care joacă la pariuri sportive și care reprezintă o categorie aparte, extrem de atentă la detalii și la informațiile ce apar pe site-uri de specialitate precum http://extra.bet365.com/news/ro/ . Este adevărat că un antrenor este ținut pe bancă de rezultate – aici e partea de adevăr a lui Reghecampf -, însă asta nu este totul în fotbal, cu atât mai mult cu cât există atâtea alternative de spectacol care pot fi alese de oameni.

Unul dintre cei mai mari antrenori pe care i-a avut fotbalul, este vorba de legendarul Johan Cruyff, declara anul trecut, înainte să fie răpus de o boală necruțătoare: „ Jocul trebuie să fie pe primul loc, iar rezultatele și banii în plan secund. Cea mai importantă parte a fotbalului o reprezintă fanii, care trebuie să meargă acasă fericiți. Este timpul lor liber si trebuie să le oferi ceva care să-i bucure.” Este probabil unul dintre motivele pentru care Barcelona îi va fi etern recunoscătoare „olandezului zburător”. Cruyff a imprimat grupării catalane un stil spectaculos și eficient care l-a ajutat pe Pep Guardiola să culeagă roade îmbelșugate și îl ajută pe Luis Enrique să o facă în continuare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com