Click pentru a trimite e-mail

Forumul de Mediu al Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) va organiza la Tulcea în perioada 27-29 iunie 2013 FORUMUL DE MEDIU AL DUNĂRII, în colaborare cu ApaNova Bucureşti, o companie Veolia Apa, sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi cu sprijinul deplin al Comisiei Europene. Forumul, eveniment internaţional iniţiat de ARBDD, Academia Română şi Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunării, va reuni miniştri ai mediului din ţările riverane, România fiind reprezentată de ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, reprezentanţi ai autorităţilor locale, centrale şi regionale, oameni de ştiinţă şi cercetători, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi organizaţii non-guvernamentale de la nivel naţional şi internaţional şi va servi ca platformă de discuţii pentru părţile interesate, în vederea stabilirii unor parteneriate solide şi identificării unor soluţii durabile pentru provocările de mediu. La Forum vor participa miniştri ai mediului din ţările riverane.

Anul 2013 reprezintă o piatră de hotar pentru ţara noastră, fiind intervalul în care este concepută viitoarea perioadă de programare a Uniunii Europene (2014-2020), când obiectivele strategiilor macro-regionale ar trebui să fie plasate în centrul fiecărei strategii de dezvoltare. În acest moment, este necesar să se accelereze pregătirea de noi programe pentru noul cadru financiar, fără a neglija rolul esenţial pe care domeniul mediului îl joacă în atingerea obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) în cadrul Europa 2020, care va fi motorul de dezvoltare al unor proiecte noi, integrate. Forumul de Mediu al Dunării va contribui la confirmarea potenţialului de a genera proiecte integrate în contextul celui de al 7-lea Program de Acţiune pentru Mediu al UE, care oferă un cadru global şi coerent pentru iniţiativele strategice cu privire la mediu, stabilind obiectivele prioritare pentru 2020 şi arătând clar modul în care politicile de mediu pot contribui la o creştere ecologică, la îmbunătăţirea stării de sănătate şi la creşterea bunăstării. Strategia Dunării ne arată că, acţionând împreună, putem avea un impact mai mare decât prin încercarea de a rezolva problemele singuri. Implicarea partenerilor şi invitaţilor la Tulcea va constitui un bun prilej de a sărbători împreună Ziua Dunării pe 29 Iunie, pentru a sublinia aspiraţia comună de a reuni eforturile şi a promova un fluviu mai curat, mai sigur şi mai sănătos şi pentru a consolida semnificaţia Zilei Dunării ca un simbol al cooperării internaţionale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.