Click pentru a te abona

#ForNature (!) tema Zilei Mondiale a Mediului 2020 și cum ne poate proteja natura de pandemii

230 Shares

*Apariția noului coronavirus demonstrează odată în plus faptul că atunci când distrugem biodiversitatea, distrugem în fapt sistemul care susține viața pentru că dacă biodiversitatea este mai mare, este mai dificil pentru un agent patogen să se răspândească rapid sau să domine, iar pierderea biodiversității oferă posibilitatea agenților patogeni să treacă de la animale la oameni.

Concret, specialiștii în mediu atrag atenţia asupra faptului că toate fiinţele vii de pe Pământ sunt conectate în reţeaua vieţii asemenea tuturor acțiunilor noastre. Aşadar, pentru binele nostru, al tuturor, pentru viitorul planetei trebuie să conștientizăm faptul că datoria noastră este să acţionăm #PentruNatură.

„Alimentele pe care le consumăm, aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem şi climatul care face planeta noastră locuibilă, vin toate din natură. Trăim perioade excepţionale, în care natura ne trimite un mesaj:,,Pentru a ne îngriji de noi înşine, trebuie să avem grijă de natură. E timpul să ne trezim. Să acţionăm. Să ne ridicăm vocea. Este timpul să ne întoarcem mai mult către oameni şi planetă. Ziua Mondială a Mediului, este timpul nostru pentru natură”, este apelul ONU de Ziua Mondială Mediului 2020.

Evenimente recente, de la incendiile de vegetație din Brazilia, Statele Unite și Australia, până la invazia de lăcuste din Africa de Est, iar acum, pandemia de coronavirus, demonstrează interdependența om-natură.

Acțiunile omului, adeseori distructive, defrișările masive, agricultura și folosirea pesticidelor în zone care ar trebui protejate, toate acțiunile omului de industrializare haotică au crescut direct proporțional cu schimbările climatice.

Specialiștii din toată lumea atrag atenția că dacă vom continua pe această cale, pierderea biodiversității va avea implicații severe asupra noastră, inclusiv prăbușirea sistemelor alimentare și de sănătate.

COVID-19 ne oferă o oportunitate de a ne revizui relația cu natura și de a reconstrui o lume ecologică responsabilă. Iată că în acest an suntem chemați să acționăm cu responsabilitate împreună pentru a pune capăt crizei globale de sănătate. Răspunsul nostru pe termen lung trebuie să includă implicarea noastră, a tuturor, în relaţia noastră cu mediul, cu planeta sufocată deja.
Misiunea noastră este să oferim o direcţie şi să încurajăm parteneriatul în îngrijirea mediului, informând şi dând posibilitatea oamenilor de a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii fără a o compromite pe cea a generaţiilor viitoare.

La Tulcea, ca și în alte multe localități din țară sunt organizate acțiuni de informare, de conștientizare și educație ecologică, dezbateri și concursuri în mediul virtual de către structurile specializate în protejarea mediului în parteneriat cu unitățile de învățământ și cu ONG-urile de profil.

Pe măsură ce suntem tot mai mulți pe glob, iată, ne apropiem de 10 miliarde, trebuie să înțelegem că doar trăind în armonie cu natura putem funcționa fără ca dramele amintite mai sus să ne distrugă complet. Trebuie să înțelegem noi și să-i învățăm pe copiii noștri că suntem obligați să ne reconsiderăm relația cu natura și să o așezăm în centrul acțiunilor noastre. Pentru că, așa după cum vedem și simțim tot mai mult, natura ne trimite mesaje la care trebuie să fim receptivi și să răspundem ca atare.

Deputat Mirela Furtună

230 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com