Click pentru a te abona

Flotila România Centenar. Un proiect de promovare a României în oraşe europene 2018-2019″, iniţiată de ICR Londra şi Asociaţia “Ivan Patzaichin-Mila 23

0 Shares

Campania “Flotila România Centenar. Un proiect de promovare a României în oraşe europene 2018-2019”, iniţiată de ICR Londra şi Asociaţia “Ivan Patzaichin-Mila 23”, a fost lansată, vineri, la Romexpo.

Cu prilejul sărbătoririi Marii Uniri, campania își propune să promoveze turismul cultural în România în 2018 și 2019, prin expunerea pe râurile Europei a unei flotile de șase ambarcațiuni, reprezentând regiunile ce au format în 1918 România Mare: Țara Românească, Dobrogea, Moldova, Basarabia, Bucovina și Transilvania. Campania se va derula în 2018 la București pe Dâmbovița, la Tulcea pe Dunăre, la Londra pe Tamisa — sub forma Regatei Marii Uniri, și în 2019 la Paris, pe Sena.

Ivan Patzaichin a declarat ca o sursă de inspirație pentru campanie a fost vizita prințului Charles al Marii Britanii la Muzeul Satului din București, unde acesta și-a manifesta interesul și admirația pentru bărcile tradiționale construite în Deltă, ca parte reprezentativă a patrimoniului românesc.

Cele șase ambarcațiuni sunt realizate de către Asociația Ivan Patzaichin — Mila 23 cu meșteri locali din Delta Dunării, în conformitate cu condițiile de navigație pe râul Tamisa.

Partenerii în acest proiect lansează astăzi o campanie de strângere de fonduri, pentru a putea construi câte o barcă dedicată fiecăreia dintre cele șase regiuni. Flotila va oferi publicului informații cultural-turistice privind regiunile României. Ambarcațiunile vor constitui punctul de atracție atât pe apă, în timpul festivalurilor, paradelor navale și regatelor, cât și pe uscat, unde vor fi expuse în timpul evenimentelor culturale. Fiecare regiune în parte va beneficia de promovare individualizată, în context istoric dar mai ales prin transpunere în modernitate și evidențierea potențialului turistic.

Povestea realizării bărcilor va prezenta legătura dintre apă, tradiție și barcă, și modalitatea de a aduce această conexiune în modernitate prin implicarea unor campioni ai sporturilor nautice, în frunte cu Ivan PATZAICHIN.

Calendar de evenimente

București — 23-25 februarie 2018

Lansarea și expunerea la Romexpo, la Târgul de Turism al României, a primei ambarcațiuni realizate, cea care reprezintă regiunea istorică Dobrogea.

București — iulie-august 2018

Flotila România Centenar va fi lansată integral la finalul lunii iulie, printr-un eveniment cultural pe Dâmbovița. Flotila va rămâne expusă până la sfârșitul lunii august și va putea fi admirată de participanții la activitățile organizate de Asociația ‘Ivan Patzaichin-Mila 23’.

Tulcea — 31 august-2 septembrie 2018

La deschiderea ediției a opta a RowmaniaFEST — Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle ambarcațiunile vor defila pe Dunăre, iar apoi vor fi expuse pe faleza din Tulcea, până la finalul Festivalului.

Londra — 9-16 septembrie 2018 — Regata Marii Uniri

În perioada 9-14 septembrie se va face pregătirea echipajului și va avea loc o prezentare a comunității de constructori de bărci.

Pe 15 și 16 septembrie ambarcațiunile vor participa la Festivalul Tamisei — transmisie directă la Zilele Bucureștiului. Va fi o croazieră românească pe tronsonul central al râului, deci în zonele londoneze cele mai aglomerate.

În parcul și în teatrul în aer liber ‘The Scoop’ de lângă primărie, vor fi amenajate standuri pentru punerea în valoare a regiunilor, prin expoziții tematice, istorice, turistice, culinare și oenologice. Vor avea loc concerte de-a lungul întregii zile.

București — 22 septembrie-15 octombrie 2018

La întoarcerea flotilei în București, ambarcațiunile vor fi expuse la închiderea ‘Zilelor Bucureștiului’

Paris — aprilie 2019

În contextul Sezonului România-Franța flotila va naviga pe Sena în aprilie 2019.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com