Click pentru a te abona

Flash-mob la Festivalul Rowmania pentru ca Portul și faleza tulceană să se întoarcă acasă. La Tulcea

*Un flash – mob, o participare numeroasă la Festivalul Internațional al bărcilor cu vâsle Rowmania, vineri, 26 august a.c. începând cu orele 18,00 pe faleza Dunării din Tulcea – o seară cu bărci de poveste, cu oameni și tradiții deosebite, o noapte de august cu muzică bună și cu surprize de tot felul. Petreceți de minune și ajutați ca Portul Tulcea să se întoarcă acasă.

*Teodorescu Horia, președintele Consiliului Județean Tulcea:

“Sunt probleme pe care cetățenii le ridică de peste 20 de ani: de ce nu se întâmplă nimic în Tulcea, de ce arată         faleza așa cum arată, de ce un port care este pe teritoriul administrativ al municipiului Tulcea, în județul Tulcea, este administrat prost, rău, de către APDM Galați…(?!) De aceea am venit astăzi în fața dumneavoastră pentru că avem nevoie de sprijinul dumneavoastră și, printr-o manifestare comună, frumoasă, deosebită, să ne facem mai bine auziți și văzuți. Ne dorim ca împreună cu Asociaţia “Ivan Patzaichin Mila 23”, cu Primăria Municipiului Tulcea, dar mai ales cu sprijinul dumneavoastră, al tulcenilor, să organizăm, pe 26 august 2016, la festivitatea de deschidere a Festivalului Internațional al bărcilor cu vâsle “Rowmania” o acţiune de anvergură pentru susţinerea voinței și dorinței tulcenilor: Portul Tulcea să se întoacă acasă, la Tulcea. Vorbim despre administrarea acestei zone (care este acum la APDM Galați) și despre proiectul amplu de reconstrucție (consolidare), amenajare și modernizare pe care nu-l putem demara decât după rezolvarea acestei probleme. Noi sperăm ca la Festival, pe faleza tulceană să fie foarte – foarte mulți tulceni, foarte multe ambarcațiuni pe apă, turiștii, prietenii noștri de pretutindeni, cu toții să ne manifestăm în cel mai frumos mod cu putință, dorința de a ne lua portul, faleza inapoi. Mizez pe prezența oamenilor care gândesc la fel ca noi, tulcenii: explanada Dunării trebuie să capete o față nouă. Avem proiectul, avem banii, faleza este a tulcenilor de facto și nu o putem lăsa să se prăbușească. Prezență voastră la o seară de excepție înseamnă suținerea acestei idei. Vă așteptăm la cel mai frumos și mai inedit festival de pe malul Dunării cu muzică bună, concursuri și surprize cu totul și cu totul speciale”

* “S-au identificat soluții, atât modificarea legislației, există o lege care va intra în prima ședință a noii sesiuni parlamentare, și a rămas în analiză o altă soluție, mai rapidă din punctul nostru de vedere, pentru promovarea unei hotărâri de Guvern. Sper, cred că în perioada 20-30 august ITI-Delta Dunării va avea o hotărâre de Guvern. În prima parte a lunii septembrie, premierul Dacian Cioloș și comisarul adjunct al Comisiei Europene vor veni la Tulcea, o componentă a acestei vizite fiind o întâlnire cu Comitetul consultativ al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ITI-Delta Dunării”

*Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, președinte al Asociației “Ivan Patzaichin – Mila 23”:

„De câțiva ani, n-am astâmpăr când știu că Portul Tulcea nu este administrat de comunitatea locală. Nu este normal ca poarta care deschide Delta Dunării să nu fie a noastră. Dacă nu reușim acum să batem fierul cât e cald, nu cred ca acest lucru va mai fi posibil. Vrem să înștiințați oamenii că prin simpla prezență pe faleză pentru susținerea acestei idei pot ajuta comunitatea locală. Dacă va fi nevoie, vom merge și în Parlament și la Comisie, să spunem că este și susținerea locală pentru această idee. Vrem să strângem cât mai multe ambarcațiuni, cât mai mulți operatori care doresc ca portul Tulcea să ajungă la comunitatea locală”, a declarat Ivan Patzaichin.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.